Den Präktige Pojken - han är hetast i höst

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Är du man och vill bli poppis? Var snäll mot barn, djur och kvinnor. Städa hotellrum i stället för att slå sönder dem. Höstens vinnande mansroll är mjuk. Kvinna har listat mediernas nya kelgrisar.

Buba Badjie, 32, Robinsondeltagare.

Buba basar över risutdelningen på ön, jobbar hårt och vet alltid hur han - och andra - bör bete sig. Han har gjort en Ludmila och charmat Sverige med sin kombination av svenskhet och exotism. Han är född i en liten by i Gambia, som fortfarande ligger honom varmt om hjärtat. Hans största förebild är hans mamma, och den vackraste han vet är hustrun Cecilia. Som en sann djurvän har han vigt sitt liv åt att rädda de små liven - som veterinär.

Thomas Bodström, 38, justitieminister.

Thomas gjorde kometkarriär efter sin juristexamen 1990. Han företrädde de anhöriga vid brandrättegången i Göteborg, och visar sitt sociala patos som styrelseledamot i Svenska Unicef och tidigare i styrelsen för Advokater utan gränser. Han är trebarnsfar, och vurmar i sitt nya jobb för barn i skilsmässofamiljer. Uppfyllde buskvoten med hasch i sin ungdom, men sedan dess verkar han hållit sig snäll. När han spelade allsvensk fotboll kopplade han av med lite schack i spelarbussen.

Henrik Johnson, 27, programledare.

Nummer ett av politiskt korrekta pojkar. Har han ens svurit? Han är feminist och engagerad i jämställdhetsministerns mansgrupp, han har blivit utvald till "Årets hetero" av gaytidningen QX och är bästa kompis med Mark Levengood. Han har lett barnprogram, och som programledare i "Fångarna på fortet" kastade han ut fulla kändisar till förmån för mer atletiska deltagare. Som om inte det vore nog är han gift med en folkkär och kristen programledare, Alice Bah.

Bo Westling, 25, en vinnare i "Vem vill bli miljonär".

Bo dök upp i svenska folkets tv-ruta och personifierade den snälle, hederlige unge mannen. Han är gammal stormästare i Jeopardy och har aldrig smakat en droppe alkohol. Han har läst klassiska språk i fem år, och siktar på en forskarutbildning i samma ämne. Fritidsintresset är böcker. Resolut knep han sina 640 000 kronor i stället för att chansa vidare. En del ska gå till studielånet, resten ska sparas.

BUBBLARE/Fler mjukisar

Publicerad: