Klänningar för soliga dagar

RELATIONER

Aftonbladet Söndag har valt ut romantiska sommarklänningar för dotter, mamma och mormor

Rosenknoppar, lösa hårslingor och blomsterängar.

Romantiken är här.

Inte bara i Sverige.

I Hollywood flödar romance.

Sommartider med varma nätter och soldränkta dagar.

De tunga, varma kläderna byts mot tunna, följsamma klänningar och skira, lätta tyger. Nakna axlar, ben och fötter som springer över det friska gräset.

Romantik inne överallt

Nej, det är inte så konstigt att romantiken får en hausse i Sverige vid den här tiden varje år. Men även utomlands är romance stort just nu.

Jennifer Lopez, artist och trendsättare, pryder vartenda omslag på de stora tidningarna just nu, och hennes förkärlek för den romantiska singoallablusen som lämnar axlarna bara syns överallt. Hennes restaurang, Madre’s, går i klassiskt romantiskt vitt, med linnedukar, ryschpysch och guldtyngda kandelabrar. Likaså är hon mitt i inspelningarna av ”Chambermaid” som beskrivs som en modern Askungesaga.

Sommarens hetaste skådis, Kirsten Dunst som vi ser i ”Spiderman” står för det romantiskt enkla ”girl-next-door”-idealet.

Kärlekssåpa

Det mest kontroversiella romantiska trendtecknet från USA just nu lär vara den nya dokusåpan ”Looking for love”, som går ut på att man bussar ut fem giftassugna kvinnor till Alaska, där männen är många och desperata. Här ska de blivande brudarna fånga och fälla sitt byte.

Ulrika Svensson