"Jag hade inga känslor för min son"

1 av 3 | Foto: Gwyneth Paltrow med sonen Moses på promenad i London.
RELATIONER

Gwyneth Paltrow har pausat sin karriär för att få mer tid för familjen, och det ryktas om att hon vill skaffa barn på nytt. Samtidigt talar hon ut om den förlossningsdepression som drabbade henne senast.

- Gudskelov hade jag inga tankar på att skada honom.

Livsstilsguru på nätet och superhjälte på film – men i verkliga livet kämpar Gwyneth Paltrow hårt för att ­finna balansen. Senaste tiden har arbetet tagit en allt större del av hennes liv och nu strävar hon efter mer tid med familjen.

– Jag vet att jag tar på mig för mycket. Och om jag inte är försiktig tippar jag över. Jag jobbar mycket med det just nu, säger hon till tidningen Vogue.

”Jag var som en robot”

Men för några år sedan var situationen den omvända. Då fick skådespelerskan och maken Chris Martin sitt andra barn, Moses, och skådespelerskan la filmandet åt sidan för att satsa helhjärtat på mammarollen. Men tiden med spädbarnet blev inte alls som hon hade tänkt sig. Gwyneth Paltrow drabbades av en förlossningsdepression. Nyligen öppnade hon upp och berättade i en intervju med Vogue om hur dåligt hon mådde.

– När jag var som sämst var jag som en ­robot, jag kände ingenting. Jag hade inga ­moderskänslor för honom, det var hemskt. Jag hade inga tankar på att skada honom, gudskelov, men jag kunde inte känna något band, säger hon.

Problemen förvärrades av att skådespelerskan hade satt sitt eget liv på paus. Hon försökte lösa problemen genom att koncentrera sig ännu hårdare på att bara vara mamma.

– Det var inte bra. Jag tycker verkligen att det är viktigt för mammor att ha tid för sig själva, säger hon till Vogue.

Började ta hand om sig

Det var maken Chris Martin som upptäckte hennes tillstånd och sa ifrån. Själv hade Gwyneth Paltrow inte velat erkänna depressionen ens för sig själv. Hon säger till Vogue att det var en enorm lättnad när han sa rakt ut att något var fel, det fick henne att inse att problemet var verkligt och fick henne att göra något åt det. Hon började ta hand om sig själv igen – hon återupptog träningen och började fundera på kommande filmprojekt.

För två år sedan gjorde Gwyneth Paltrow stor Hollywoodcomeback med actionrullen ”Iron Man”. Hon spelade Virginia ”Pepper” Potts, assistent till Iron man, spelad av Robert Downey Jr. Serietidningsäventyret blev en oväntad kassasuccé.

– Jag hoppade på den första filmen utan att ha läst någonting, det fanns inte ens något manus då. Och jag är så glad att jag gjorde den, för det var en fantastisk erfarenhet och en jättebra film, säger hon.

Flera nya projekt på gång

Superhjälteäventyret ”Iron Man” gav hennes karriär ny fart, och hon är just nu aktuell med uppföljaren ”Iron Man 2”. Dessutom har hon precis avslutat inspelningarna av dramat ­”Love don’t let me down” där hon porträtterar en alkoholiserad countrysångerska. Och efter det var tanken att hon skulle ha börjat inspelningen av det ­historiska dramat ”The Danish girl” tillsammans med Hollywoodstjärnan Nicole ­Kidman.

Funderar på barn nummer tre

Men efter att först ha tackat ja säger Gwyneth Paltrow nu nej till rollen. Balansgången mellan familj och filmande har börjat svaja igen och gjort henne utmattad.

– Jag förstår inte hur folk gör. Vissa dagar känns det som om alla runtomkring mig har kopplat in sig till

mina njurar. Jag är så trött, säger hon till tidningen Harper’s Bazaar.

Gwyneth Paltrow säger att hon hoppar av filmprojektet för att är trött på att flyga runt sin familj över hela jordklotet. Samtidigt ryktas det i brittisk press att makarna är sugna på att skaffa barn nummer tre.

– Hon tror att det kommer att föra familjen samman. De är ett passionerat par, och att ­skaffa ett till barn skulle ge dem något att se fram emot, säger en källa till brittiska Star.

Skådespelerskan säger att maken Chris Martin alltid stöttar hennes karriär.

– Men när jag tackade nej till ”The ­Danish girl” sa han ”jag tror att du ­kommer att vara glad över ditt beslut”, säger ­Gwyneth Paltrow till Harper’s ­Bazaar.

Anna Flyström, Martyn Palmer

ARTIKELN HANDLAR OM