Förr i tiden var barn alltid snälla

RELATIONER

Malin Wollin: ”Varje dag upptäcker vi nya saker att bråka om”

Att syskonbråken eskalerar under ledigheten är helt naturligt” säger barnpsykolog Margit Ekenbark. Så synd att allt som är naturligt inte är naturligt trevligt. Så synd att en elvaåring som galopperar genom huset vrålandes ”JAG SKA DÖDA HENNE” aldrig känns lika äkta och fint som en humla på en blomma.

Åtta veckor hade vi. Det var förutsättningarna. Åtta veckor, fyra barn, två föräldrar. Klara färdiga BRÅK. Om precis allt. Varje dag upptäcker vi nya saker att bråka om. Eller gör saker som vi absolut inte vill. Vi ville till exempel verkligen inte åka till Liseberg. Ändå gjorde vi det. Barnen ville ju så gärna. De tjatade och tjatade och tjatade och plötsligt var det julikväll och jag hade bokat dubbla hotellrum på Gothia Towers. Bilresan tog många timmar, vi körde genom ett åskoväder som fick bilar att parkera i vägrenen på E4 i panik. Någon i baksätet är hysteriskt rädd för åska, någon måste bajsa mitt i detta inferno, någon vill lyssna på Katy Perry på reklamradio. Jag sänker tre snäpp och höjer två (HAHA LURAD) och tänker att det säkert är skönare att få blixten genom kroppen än att lyssna på Perry-pop. 

På Liseberg är det trettio grader och kön är lång. Känslan av ”vad gör vi här?” infinner sig redan innan vi passerat entrén. Vi köper åkband och olika pass för två tusen kronor och LET’S GO!Joachim stannar på marken med det minsta barnet, två andra barn är lite skeptiska och vill helst bara köpa godis. Tioåringen har tjatat om Helix och jag vet inte om jag vågar. Men hon får åka själv, vi har frågat  personalen. Vi börjar med bergbanan och när den stannar ser jag på hennes ansiktsuttryck att Helix inte längre är aktuellt. Dagen fortsätter med svetten rinnande ner mellan skulderblad och bröst. Vi åker bebisgrejerna. Det kostar 10 000 kronor för att barnen ska kunna säga "Liseberg" när Fröken frågar vid skolstarten. 

Förr i tiden (min absoluta favorittid) var barnen alltid hemma. Inget dagis, inga aktiviteter, ingenting. Alla var i allas fejs, hela tiden. Och inga barn bråkade, jo för så var det förr i tiden. Inga barn bråkade och det var elva mil till skolan och alla svalt. Ibland funderar vi på om vi ska låta dem hållas, slåss och bråka tills det går över, men det slutar ju alltid väldigt illa för den som är yngst.

Så vi måste lägga oss i och för biljonte gången måste vi lyssna på att ”hon lekte att det var ett stall, men då måste hon ha hästarna och de har jag för jag leker TRAV och då sa hon att hon skulle ta tillbaka bilen med släp men då kan ju inte jag köra till travet och”Och jag försöker tänka efter riktigt hårt, hur skulle en mamma från förr i tiden gjort? Men jag hör ingenting.

Hallå? Hjälp?

Wollins WoW!

Hur vet man att man är färdig med sommaren? Man ser ett filmklipp där en lång mask opereras bort ur ett öga och tycker att det är det coolaste som har hänt den dagen.

Wollins Wärsta

I saftfällor på landet ligger 100 döda getingar. Fyra av oss har blivit stuckna och vi kan inte äta utomhus. Den som säger ”men de äter skadeinsekter” får en smocka på trynet.

ARTIKELN HANDLAR OM