Familjerelationer

Födde i hallen – genom byxbenet

Av: 

Lina Lindkvist

RELATIONER

Katherine, 23, hann inte lämna hemmet innan dottern gjorde blixtsnabb entré

Höggravida Katherine Allan, 23, hade börjat få regelbundna värkar och föreberedde sig just för att åka in till sjukhuset med sin pojkvän.

Plötsligt, mitt på hallgolvet, gick vattnet.

Och i nästa sekund kom lilla Hannah utrullande genom mammas byxben.

Lilla Hannah gjorde en blixtsnabb entré via sin mammas byxben.
Lilla Hannah gjorde en blixtsnabb entré via sin mammas byxben.

Katherine Allan hade just ringt förlossningsavdelningen från sitt hem i Milton Keynes, uppger Daily Mail.

Den blivande trebarnsmamman uppgav att hon hade regelbundna värkar, men sjukhuspersonalen tyckte ännu det var för lång tid emellan dem för att hon skulle behöva åka in.

Men sedan gick allt fort. Ögonblicket därpå gjorde dottern Hannah sin överraskande entré – så snabbt att hon kanade ner genom ett av byxbenen på mammans pösiga mjukisbyxor.

Hann knappt reagera

Katherine Allan och hennes pojkvän Alan Moore hann knappt reagera när barnet formligen flög ut, ännu fäst vid sin mor via navelsträngen.

I efterhand säger Katherine att det gick så fort att hon inte hann känna någon smärta alls.

– Jag var i total chock över hur fort allting gick, och Alans ansikte skiftade i en rolig grön nyans men han reagerade snabbt och kastade sig för att ta emot Hannah när hon rullade ner för mitt ben, säger Katherine Allan till Daily Mail.

Överraskad – inte slutkörd

Efter födseln svepte Katherine in Hannah i en handduk och satte sig för att vänta in ambulansen – fortfarande fysiskt knuten till sin bebis via navelsträngen som löpte ner genom byxbenet och upp till den nyfödda lilla dottern.

Hon var mest överraskad, inte slutkörd.

– Min tidigare födslar har absolut inte varit så här enkla, jag kommer rekommendera alla att föda i stående ställning hädanefter, säger Katherine Allan till Daily Mail.

– Även om det var lite konstigt att se den där lilla klumpen rulla ner för mitt ben, och veta att det är min dotter.

Slapp sjukhusbesök

Barnmorskan och de läkare som strax därefter anlände till parets hem konstaterade att allt stod rätt till och beslöt sedan att ett sjukhusbesök inte var nödvändigt.

Den nyförlösta trebarnsmamman skickades till sängs för att vila, tillsammans med den utmattade men lyckliga pappan.

– Det här har varit skrämmande men helt fantastiskt. Det känns som att jag fått göra mer med min dotter på de här få timmarna än många pappor får göra under de första månaderna, säger Alan Moore till Daily Mail.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer