Liten utrustad – hur kommer jag långt in?

RELATIONER

Linn Heed svarade på frågor i chatten

Moderator säger: Chattet börjar kl 11 men du är välkommen med dina frågor redan nu!
Linn Heed säger: Mitt i en underbar sommar... Jag är i alla fall redo för en ny chatt!
Moderator säger: Då kör vi genast igång!
Stefan säger: Hej! Vad är normal storlek på en penis vid stånd? Jag är 29år och har endast 14cm vid fullt stånd.
Linn Heed säger: Man brukar säga att allt mellan 9-22 cm är "normalt", där de allra flesta fullvuxna män hamnar i intervallet 12-18 cm, så det innebär att dina 14 cm är helt inom normalvariationen. Även om det kan låta tröstlöst så är inte ALLT storleken, utan en bra älskare blir man om man vågar vara lyhörd, inkännande, nyfiken och experimentell tillsammans med sin partner.
Hjalmar säger: Hej Linn! Hoppas att komma med denna gång! Min sambo fick stroke för några årsedan och har tappat sin lust och lubrikation! Det är inte så att hon inte vill ha sex, för det vill hon. Har hört att typ viagra kan ge effekt på kvinnor? Har försökt få Intrinsa plåster utskrivet av hennes gynekolog, men hon skriver inte ut det. Hur får vi hjälp med detta? Mvh.Hjalmar
Linn Heed säger: Hej Hjalmar! När vi drabbas av allvarliga sjukdomar och med efterkomplikationer är det viktigt att se till helheten såklart. Jag hoppas att ni kan få hjälp av en duktig gynekolog, känner ni er missnöjda så byt till någon annan, som kan förstå hela problembilden. Han/hon kan råda er till vad som blir bästa behandlingen utifrån er specifika situation. Att jobba på ökad sexlust går att göra både mentalt och med lite hjälpmedel. Sensibilitetsövningar där ni får möjlighet att på nytt upptäcka olika erogena zoner är en del. Som sagt, ta kontakt med en duktig gynekolog så kommer ni till rätta med det här problemet. Kram och lycka till!
Frida säger: Hej tänkte börja med att säga att din chatt är bäst läser den hela tiden:) Sen till min fråga jag har precis börjat ett nytt förhållande. Jag gick ur ett 1 år och 10 månaders förhållande och var singel i en vecka emellan! Först tyckte jag att det var för snabbt men nu känner jag det är okej (Jag känner min kille sen innan).. Min nuvarande kille är helt annorlunda än va mitt ex va när det kommer till sex.. Han skäms mer och vet inte vad han ska göra! Så jag undrar om du har några tips som jag kan göra för att få han att slappna av? Jag har försökte prata och frågat vad han vill jag ska göra mer.
Linn Heed säger: Hej Frida och STORT TACK för att du hänger här på chatten :-) Osäkerhet handlar ofta om att man behöver tid att känna sig trygg tillsammans med sin nya partner. Att lära känna varandra, och då inte bara på ett sexuellt plan, utan skaffa sig många olika beröringspunkter som hjälper till att trygga upp, är bra. Ge honom bekräftelse och visa att du uppskattar det han gör med/för dig. Fortsätt fråga honom vad han tycker är skönt och vet han inte, så våga själv ta olika initiativ och fråga honom om det känns bra. Att vara "lagom" på och framåt är ett bra råd. Undvik att försöka jämföra det sexliv ni har tillsammans och sådant som du har upplevt tidigare. Det kan vara nog så hämmande för din pojkvän, att "känna" att du är mer sexuellt erfaren och tidigare har varit supernöjd med sexet. Ni skapar något nytt och unikt tillsammans. Låt det bara ta lite tid. Kramar!
sandra säger: hej Linn. Jag har precis träffat en kille som jag tycker väldigt mycket om. jag har varit sexuellt aktiv i många år, men aldrig förr har jag känt mig så osäker som nu. den killen jag träffar har ett större ollon i förhållande till penisstorleken, vilket gör att jag blir osäker när jag ska suga av honom eller smeka med handen. man har ju hört att ollonet är väldigt känsligt, och jag vill ju inte göra honom illa. snälla, ge mig tips på hur jag ska göra!
Linn Heed säger: Gör som du brukar, det vill säga sug, slicka och smek penis och ollon med fingrar, händer och tunga. Du kan även fråga honom hur han vill bli smekt. Ta ett djupt andetag och lita till ditt sexuellt självförtroende. Lite pirr skall det allt vara, eftersom det är själva tjusningen med att också träffa en ny partner. Man känner inte varandra och det blir att gå på gemensam upptäcksfärd. Kram och lycka till!
mira mira säger: Hjälp! Jag är 29 årig tjej, och har varit gift nästan två år med en Underbar man. Enda problem är att min sexlust är helt borta. Vi har inte haft sex på flera månader och jag skäms så mycket att jag får ångest. Jag tror han har slutat å försöka, för det blir ändå ingenting. Jag äter antidepressiva mediciner o det har säkert nåt å göra med saken. Men jag vill så gärna få lusten tillbaka. Vad kan jag göra? Snälla..
Linn Heed säger: Fina, underbara DU.... Eftersom du äter antidepressiva mediciner så har du bedömts ha en underliggande depression/nedstämdhet, som ändå är så pass allvarlig att man vill behandla rent farmakologiskt. Depressionen i sig tar givetvis ner lusten till ALLT, till sex, till relationer, till sociala möten, till ork, till nyfikenhet. Det är så en depression ofta tar sig uttryck. Antidepressiva mediciner har därtill som negativ biverkning, att de tar ner sexlusten, så detta bidrar definitivt med att din sexlust är obefintlig just nu. Sluta skämmas. Lägg din energi på att sakta men säkert komma tillbaka till livet och till att känna lust och glädje över lag. Ta din man i handen. Prata med honom och dela det svåra som du just nu går igenom. Förståelse finns. Jag lovar. Sexlusten kommer att återvända, när du mår bättre och känner dig gladare. Kramar till dig!
Philip säger: Hej Linn, jag gillar verkligen oralsex, både att ge och att få, hur vanligt är det att tjejen sväljer och är det någon fara för henne att svälja ofta?
Linn Heed säger: Hej Philip! Oralsex är en härlig källa till njutning och det är underbart att du gillar både att ge och att få. Det är inte farligt att svälja sperma, förutsatt att personen ifråga inte har några könssjukdomar. Är man "friskförklarad" så är det inte farligt. Däremot är det långt ifrån alla kvinnor som uppskattar att svälja sperma. Vissa tycker att det är obehagligt och smakar annorlunda. Färg, lukt och konsistens varierar från man till man och från gång till gång. På samma sätt finns det kvinnor som tycker om att ta satsen i munnen. Enklaste sättet att ta reda på vad just HON gillar, är att fråga, på ett ödmjukt och respektfullt sätt såklart!
Myspysen säger: Hej, Linn ! Jag undrar bara hur vanligt det är att män tycker om att få sina bröstvårtor smekta och sugna eller behandlade på annat sätt ? Mina är extremt känsliga och verkar stå i direkt förbindelse med min nedre region, vilken reagerar direkt ! Jag fullkomligt älskar då min sambo smeker, suger och nyper i dem, men är detta normalt för killar ?
Linn Heed säger: Absolut! Bröstvårtorna kan vara en stark erogen zon för både män och kvinnor. Det är inte bara kvinnor förunnat. Grattis! Tillåt dig själv att njuta och luta dig bara tillbaka! En del män tycker tvärtom att det är obehagligt när bröstvårtorna stimuleras. Vi är som sagt alla olika!
Johan säger: Jag är en kille på 26år och jag vill prova oralsex med en kille. Är det farligt att köra utan kondom? Vilka sjukdomar kan man få?
Linn Heed säger: Ja, det innebär att du tar en stor risk att t ex bli smittad med herpes, klamydia, kondylom, gonorré samt Hiv. Varför ens chansa?????? Använd kondom eller gå och testa er först!
nils säger: Om man är mindre "utrustad", vilka ställningar rekommenderar du för att komma långt in i tjejen?
Linn Heed säger: Bakifrån så att hon kan svanka mot dig, hon kan ligga på rygg med benen rakt upp och ihop, så kan du hålla i hennes uppsträckta ben samtidigt, även från sidan, där hon ligger på sidan och med ett ben rakt upp och du kommer in snett framifrån. Då kan hon även smeka sig själv samtidigt.
anna säger: Hej Linn! Jättebra spalt och chatt! Jag har dock ett problem med att jag börjar blöda, och kan småblöda i flera dar, efter sex. Det var rätt länge sen jag blev av med oskulden men jag är fortfarande rätt trång, kan det bero på friktion eller nåt sånt?? Börjar bli rätt orolig.
Linn Heed säger: Hej Anna och stort tack för att du gillar det jobb jag gör! Småblödningarna kan vara små fina blodkärl som briser i samband med samlag. Ibland kan en envis svampinfektion vara orsaken, eller även en obehandlad könssjukdom. Äter du hormonella preventivmedel, så kan dessa också vara en bidragande orsak till små hormonella mellanblödningar. Varför inte söka upp din ungdomsmottagning och göra en check hos barnmorskan. Då får du svart på vitt och behöver inte oroa dig. Kram och lycka till!
kalle säger: Hej Linn. Jag har trång förhud och ser inte det som något problem alls. Jag har dock inte haft samlag än och undrar om det brukar vara ett problem.
Linn Heed säger: Det behöver inte alls orsaka dig några som helst problem, så ta det bara lugnt och var inte orolig i onödan. Eftersom du inte har några problem för tillfället, med att tvätta samt onanera, så finns det ingenting som indikerar på att det behöver bli problem vid samlag, tvärtom.
Moderator säger: Nu kommer dagens sista fråga till Linn.
linda säger: Hej Linn jag är en tjej på 25 år och har slutat tända på min kille, vi har hållit ihop i sex år och jag väntar vårat andra barn. så jag undrar är det vanligt att man hittar tillbaks till varandra eller är vårat förhållande på väg att ta slut eftersom attraktionen inte finns kvar från min sida?
Linn Heed säger: Attraktion, sexuell lust, passion och åtrå är tyvärr något som pendlar fram och tillbaka i en längre relation. Under vissa perioder är man mer förälskad och nära och andra perioder känns avståndet avgrundsdjupt. Just nu är du gravid och med trötthet och hormonellt påslag så tycker jag inte att du skall ställa så höga krav på dig själv. Prata med din man. Ni kan vara nära varandra utan sex och samlag. Visa att det finns en kärlek och en tillhörighet. En förväntad glädje i tillökningen av familjen och så vidare. Visa förståelse för att ni kanske har lite olika behov just nu, och att det är okej att tycka och vilja olika, bara man pratar om det och visar respekt för varandra. Det här fixar ni. Kramar!
Moderator säger: Tack för idag! Nu dröjer det innan Linn chattar igen men den 5 augusti är hon tillbaka här på aftonbladet.se.
Linn Heed säger: TACK för idag, och ha det riktigt fortsatt skönt under sommaren. Vi ses och hörs snart! STORA KRAMAR, Linn <3