Ja! – ”Annars skulle hon inte få ha sitt konto – jag vill ha koll”

Av: Katarina Wendelin

Publicerad:

Emma har stenkoll på dotterns aktivitet på nätet

Namn: Emma Thorsell, 34. Bor: Stockholm. Gör: Jobbar med friskvårdslösningar för företag. Familj: Dottern Izabella, 14. Blogg: Finest.se/emmathorsell.
Foto: STEFAN MATTSSON
Namn: Emma Thorsell, 34. Bor: Stockholm. Gör: Jobbar med friskvårdslösningar för företag. Familj: Dottern Izabella, 14. Blogg: Finest.se/emmathorsell.

”Jag är vän med min 14-åriga dotter Izabella på Facebook för att jag vill ha koll. Hon skulle inte få ha ett konto om hon inte var vän med mig.

Egentligen skulle jag inte behöva vara vän med henne eftersom jag har hennes inloggningsuppgifter, precis som till alla hennes andra konton på nätet.

Det handlar inte om att jag inte litar på Izabella – utan om säkerhet. Det finns sjuka människor på internet och skulle något hända min dotter vill jag kunna se vem hon senast hade kontakt med. Jag vill vara beredd!

När hon var yngre var hon medlem på sajten Kamrat.nu och då fick jag varje dag gå in och rensa hennes inkorg från sjuka mejl från gamla gubbar.

Om jag misstänkte att min dotter umgicks i fel kretsar skulle jag läsa hennes privata meddelanden på Facebook, men har aldrig behövt göra det. Jag litar på henne. Vi har inga uttalade regler om vad som är okej och inte, men om jag ser något som jag tycker är olämpligt så pratar vi om det. Men hon är en smart tjej och har privat tid med sina vänner både i skolan och under helgen.

Många, både unga och gamla, blir lurade på nätet och det vill jag skona min dotter från. Det finns allt för många idioter där ute.”

Publicerad: