Mejla

Åsa Erlandson

”Baddräktsmodellen har normal kropp!!!”

RELATIONER

Åsa Erlandson: Vi är så ovana att vi börjar jubla

Holy shit! H&M:s nya baddräktsmodell har normal kropp! När den akuta glädjechocken lagt sig, äntligen!, sjunker man istället ner i bedrövelse över att detta är en så stor nyhet att det ger eko över hela världen. Vi är så ovana vid en vanlig tjej på affischerna, och inte något ätstört darrande skal, att vi börjar jubla. Knäppt va.

En gång gjorde jag ett reportage med rubriken ”Stoppa storleksterrorn”. Vi var en kort och en tjock och en lång och en smal som gick ut och försökte köpa kläder hos de stora kedjorna. Det gick så där och istället för några kassar med kläder fick vi skratta åt bedrövelsen. ”Tröstshoppa existerar inte för mig. Jag måste ha extra
bra självförtroende innan jag går ut och handlar kläder”, som en i gänget sade. Om hon får en träff på tio provade plagg blir hon glad.

Och här kommer tiotusenkronorsfrågan: Varför gör dom inte kläder för oss? Varför vill affärerna inte ha våra pengar? Min dröm är att se en skyltdocka som jag kan känna igen mig i, en som ser någorlunda ut som jag och inte en långsmal tops som gör att jag bara skakar på huvudet och ger upp direkt. Det är därför jag applåderar H&M:s nya baddräktsmodell Jennie Runk för hon är någon som jag kan känna igen mig i (förutom att hon är överjordiskt vacker, har en enögd katt som
heter Princess Jasmine och ett efternamn som låter som ett Flashbackskämt). Kan hon ha de där grejorna, kan jag. Ja, det finns en rimlig chans!

Av: 

Åsa Erlandson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åsa Erlandsson