Här är ditt nya stjärntecken!

Fisken blir vattuman, jungfrun ett lejon och några blir ormbärare

Har du någonsin läst ditt horoskop i tron att du kanske är vädur, eller varför inte skorpion?

Nu hävdar en amerikansk astronom att våra stjärntecken kan vara helt felaktiga.

Den som trott sig vara jungfru, kan i själva verket vara lejon!

– När astrologer säger att solen står i fiskarna, så är det egentligen inte fiskarna, säger Parke Kunkle som är medlem av Minnesota Planetarium Society till kztv10.com.

I själva verket är de som trodde sig vara fiska i regel vattumän, vilket skulle innebära att de i stället för att vara känsliga, medkännande och idealistiska är vänliga, lojala och påhittiga – om man nu tror på astrologi.

Annan konstellation

Skälet: Jorden befinner sig på en annan position i dag än för 3 000 år sedan, när läran om astrologi grundlades. De forntida Babylonierna baserade stjärntecknen på vilken konstellation solen befann sig i den dag en person var född.

Men under de årtusenden som gått, har månens dragningskraft lett till att jorden vinglat runt sin axel. På grund av denna förändring, står jorden och solen i en annan konstellation idag och det är därför som de stjärntecken som vi trodde att vi hade, kan vara fel. Det har skett ett hopp på en månad i stjärnornas positioner.

Snurriga idéer

Men Erik Hesser, känd svensk astrolog, ger inte mycket för de här teorierna.

– Det här blir ju alldeles snurrigt! Astronomi är en sak och astrologi en annan. Men det stämmer att astrologin bygger på hur astronomin var för cirka 2000 år sedan, säger han.

Astronomi ska inte blandas ihop med astrologi och enligt Erik Hesser är det vad som hänt i det här fallet.

– Astrologer bryr sig bara om vårt solsystem i verkligheten. Man kan tänka sig solen i mitten av en tolvbladig blomma. Varje blomblad är ett stjärntecken. Men det är allstå inte stjärnbilden, utan stjärntecknet. Ska man tillämpa den stjärngeografiska tanken på astrologitanken hamnar man fel.

Nygammalt stjärntecken

Enligt teorin som nu lanseras, kan man upptäcka att man är född i ett stjärntecken som man aldrig har hört talas om, nämligen ormbäraren.

Solen befinner sig i stjärnbilden ormbäraren under första hälften av december, men trots detta återfinns inte ormbäraren bland djurkretsens stjärntecken.

– Man har hittills delat upp jordens bana runt solen i tolv delar med hjälp av tolv stjärnbilder. Men stjärntecknen är bara namn på områden runt solen. Sedan kan man ju dela in det i tretton delar om man vill och kalla en stjärnbild för omrbäraren, men det blir mest förvirrande, tycker Erik Hesser.

Publisert: