Skulle boka tågbiljett – fick familj på köpet

RELATIONER

Ulrika, 30, hittade kärleken via SJ:s biljettbokning

1 av 2 | Foto: Det där första samtalet varade mycket längre än det tog för Johan att boka Ulrikas biljett. Efter det följde många samtal, tills de insåg att de var tvungna att träffas.

Ulrika Lindbom skulle boka en resa till Göteborg.

– Han som hjälpte mig var jättetrevlig, säger hon.

I dag är Ulrika gift med killen som svarade.

Foto: ”När jag såg henne på perrongen, tänkte jag ”det är hon”, säger Johan om deras första möte.

En junikväll för åtta år sedan satt Ulrika Lindbom, som då hette Andersson, hemma i Falun och ringde för att boka en tågbiljett. I andra änden svarade Johan Lindbom som just hade kommit till sitt jobb på SJ:s kontor i Ånge. Samtalet var bara ett av de drygt hundra han får under en arbetsdag. Då visste han inte att just det här samtalet skulle bli något utöver det vanliga.

”Det var kul att prata”

– Det var en jättetrevlig tjej i luren som ville ha hjälp med att boka en biljett till Göteborg. Jag hjälpte henne och eftersom vi hade en lugn kväll på jobbet fortsatte vi att prata en stund, säger Johan.

Innan samtalet var slut hade Ulrika och Johan bytt mejladresser med varandra.

– Han lät väldigt trevlig över telefonen och var kul att prata med. Vi pratade säkert i en halvtimme, och så fort vi hade lagt på luren loggade jag in på mejlen, då hade Johan redan skrivit ett mejl till mig, säger Ulrika.

Johan och Ulrika mejlade och pratade i telefon med varandra mest varje dag i ett par månader.

Ett av samtalen varade i åtta timmar. Till slut bestämde de sig för att det fick vara nog med allt ringande – de ville ses.

De bestämde att Johan skulle åka ner till Ulrika i Falun, men så kom ett våldsamt regnväder som gjorde att tågtrafiken till och från Ånge blev inställd. De fick skjuta på sitt möte och i stället blev det Ulrika som åkte till Ånge några veckor senare.

– Det var självklart nervöst, men vi hade pratat så mycket på telefon så det kändes som om vi redan kände varandra. Och visst var mina föräldrar och kompisar lite oroliga när jag berättade att jag skulle åka och hälsa på en kille som jag aldrig hade träffat, säger Ulrika och skrattar åt minnet.

Någon reservplan i fall det skulle krisa sig hade hon inte ens tänkt på, avslöjar hon. Det behövdes inte heller, visade det sig.

– Det kändes bara rätt på en gång, säger hon och får medhåll från Johan.

”Jag tänkte att det är hon”

– Första gången jag såg henne på perrongen tänkte jag ”det är hon”, säger han.

De träffades så ofta de kunde, men tröttnade till slut på att pendla så Ulrika tog sitt pick och pack och flyttade till Johan.

För tre år sedan gifte de sig i Borgsjö kyrka, dryga milen utanför Ånge. I samma kyrka döptes också deras son Hampus några år senare.

Att Ulrikas biljettbokning skulle sluta med både man och barn hade hon nog aldrig kunnat drömma om. Det kunde nog inte Johan heller den där kvällen i juni då han svarade på ett samtal bland hundra.

Tillsammans har de Hampus, 20 månader

Namn: Ulrika Lindbom.

Ålder: 30 år.

Bor: Ånge.

Familj: Maken Johan och sonen Hampus.

Yrke: Fjärrtågklarerare (trafikledare för tågtrafiken).

Intressen: Kortmakeri och scrapbooking (dekorera och utsmycka fotoalbum).

Namn: Johan Lindbom.

Ålder: 30 år.

Bor: Ånge.

Familj: Frun Ulrika och sonen Hampus.

Yrke: Telefonförsäljare på SJ.

Intressen: Jakt, fiske och familjen.