"Ingen gav mig någonsin mat"

RELATIONER

Nu kritiserar Kate Moss modeindustrin

Kate Moss skyller sin vikt på modeindustrin.

Man får inte tillräckligt att äta under modeshowerna, enligt toppmodellen.

– Ingen gav mig någonsin mat, säger hon

Foto: Kate Moss menar att det är modebranschens fel att hon är för smal.

Modeindustrin har länge beskyllts för att uppmuntra kvinnor att vara för smala. Och nu sällar sig toppmodellen Kate Moss till kritikerna. Hon menar att det är branschens hårda villkor som fick henne att äta dåligt – och därmed bli för smal.

– När jag gick visningar gav mig ingen någonsin mat. Jag kommer ihåg att jag ställde mig upp ur badkaret en dag, och jag var så smal! Jag hade aldrig anorexia, och kommer ihåg att jag tänkte: ”jag vill inte vara så här smal”, sade modellen till Interview Magazine.

Åt inte

Enligt Moss åt hon inte under långa perioder – men säger att det aldrig var med flit. De gånger man fick mat under visningarna menar toppmodellen att den var för äcklig för att ätas, skriver Daily Mail.

– Du kunde vara på en plåtning med dålig mat, eller sätta dig på ett plan där maten var så vidrig att du inte kunde äta den.

Moss kritik kommer strax efter att supermodellen Karen Elson har anklagat modebranschen för att uppmuntra tjejer att bli för smala. Hon blev själv uppmuntrad att gå ned i vikt vid 18 års ålder.