En liten överlevare

Av: Jill Sjölund

Publicerad:
Uppdaterad:

Dylan, 700 gram, klarade sig – mot alla odds

1 av 3 | Foto: Foto: RALPH ARDILL/worldwidefeatures.com
tröstande hand Lille Dylan kramar om mammas finger som tröst. Hans tvillingsyskon dog i magen, men Dylan kämpade vidare och besegrade hjärtproblem, lungfel och hjärnblödning. Den här bilden togs när han var en vecka gammal, eller i vecka 27, då Dylan vägde cirka 700 gram.

LONDON. Dylan Ardill hade hål i hjärtat och hjärnan blödde.

Han var så liten att han fick plats i sin pappas hand.

Föräldrarna trodde att sonen skulle dö – tills han sträckte ut handen och kramade sin mammas finger.

Annalex väntade tvillingar, men i 21 veckan fick hon veta att det ena fostrets hjärta slutat slå. Sex veckor senare blev tillståndet kritiskt för det andra barnet. Förlossningen sattes igång. Några minuter senare föddes Dylan.

Han vägde 700 gram, hade hål i hjärtat, blödning i hjärnan och fel på lungorna. Babyn fick återupplivas och han behövde flera blodtransfusioner.

Vakade vid kuvösen

Annalex och pappa Ralph Ardill vakade spänt vid kuvösen i London.

– Vi var skräckslagna över tanken på att förlora honom. Han var liten som en fågel. Det var fruktansvärt att se honom ligga där bland slangarna, säger Annalex till Daily Mail.

Men efter en vecka kom signalen som gav föräldrarna hopp. Dylan sträckte upp sin hand och kramade mammas finger. Pappan fångade ögonblicket på bild.

– Vi kommer värdesätta det fotot för resten av våra liv. Det var som att vår son talade om för oss att han skulle klara sig, säger Annalex.

Från den stunden blev Dylan starkare.

Han började gå upp i vikt och problemen med hjärtat, hjärnan och lungorna löste sig. För första gången fick föräldrarna krama om sin son. Tre månader senare fick han åka hem.

Frisk tvååring

I dag är Dylan en frisk tvååring.

– Någon gång ska vi förklara för honom hur speciellt det här fotot är för oss och hur han gav oss ett fantastiskt hoppfullt meddelande när vi var som mest förtvivlade, säger Anna-lex.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN