”Min fru vill inte att jag visslar”

RELATIONER

Läs Eva Rusz råd i chatten

   Eva Rusz säger: Hej nu är jag på plats!

Moderator säger: Då sätter vi igång!

säger: Hej Eva! jag är intresserad av en kille, men det finns ett problem, hans kompis är intresserad av mig. hur gör jag för att inte gör a kompisen lessen? jag vill gärna rta kontakt med killen.

   Eva Rusz säger: det är svårt för dig att veta hur ledsen han kan bli, jag tror nog det allra bästa är att säga till honom att du inte är så intresserad av honom. Sen behöver du ju inte just nu säga ngt mer om hans kompis, eftersom jag antar att du inte vet om dina känslor är besvarade?

säger: Hur skall man uppvakta en kille man har varit tillsammans med i 9 mån? Vad gillar killar

istället för blommor?

   Eva Rusz säger: Jag tror killar gillar alltifrån ett gott "rakvatten" parfym till snygga kalsonger eller slips. alltså nästan samma sak som vi ger våra pappor på Fars dag. annars kan du ju boka en musical eller teater eller bord på en lite finare, mysigare restaurang. ge honom ett fint inramat fot på dig osv! Det finns inga FEL!

Therése säger: Hej Min Pappa och styvmor har öppet förhållande och hon älskar både pappa och en annan?

   Eva Rusz säger: Vilken svår situation för dig och dem. Det är svårt att sia om vilka känslor sin styvmor har och det är säkert svårt att acceptera att ens pappa inte har en relation vid sidan om. tala med honom eller tala med sin styvmor är det enda råd jag kan ge. Berätta hur du tänker kring detta. be dem lyssna på dig.

jossa säger: jag och min pojkvän bråkar ofta om att den ene är tillåten att göra mer än den andra(vi har ett långdistansförhållande)...båda tycker likadant och vi kan inte komma fram till någon lösnig.hur ska vi göra?

   Eva Rusz säger: Men om ni tycker likadant så har ni väl båda rätt att bete er utifrån hur nu har beslutat? jag tror ni fastnat i för många detlajer kring vad den ena och den andre gör. kanske ni inte skall berätta allt eftersom det verkar bli sån jämförelse emellan er?

chilli säger: Vad har du för åsikt om porrsurfande män, tycker du att man ska acceptera läget eller säga ifrån om man mår dåligt? Jag vet varken ut eller in. Jag vet ju att det är min egen osäkerhet som gör att jag tar illa upp. Men samtidigt måste man ju känna sig bekväm i sitt förhållande. Hur skulle du reagera? Du har ju insikt i hur män och kvinnor tänker och förhåller sig i olika situationer.

   Eva Rusz säger: Det behöver inte alls ha med din osäkerhet att göra! Du gillar inte att din partner gör så helt enkelt. Många mäns gör det antingen framför ögonen eller bakom ryggen på sin partner och det fyller en sexuellt upphetsande funktion för dem. Vissa par njuter tillsammans av att surfa, andra inte. Om du inte känner dig bekväm med att sin sambo gör så hemma, då du är hemma säg ifrån. jag kan också tänka mig att för mycket surfande kan ge upphov till olika föreställningar inom dig att du inte skulle räcka till. Om du tror så tala med sin sambo om detta då.

Joline säger: Hur vet man om man är kär, och hur vet man om man älskar personen?

   Eva Rusz säger: Förälskelse känns i kroppen! man känner sig trygg. varm, glad, intresserad, förväntansfull osv! En förälskelsefas kan vara i några månader till ett år eller mer. Kärlek är då man har lärt känna sin partner ordentligt och njuter både sexuellt och på andra sätt med varann. man skall fortfarande känmna sig trygg,glad och nöjd osv.

fredde säger: Hej Eva!

Jag träffade en tjej för ett halvår sen, vi började tycka om varandra. Hon tyckte om mig mycket, då hon trodde att hennes känslor aldrig skulle försvinna. Men det gjorde dom. Hon fick känslor för en annan men hon vill inte ha känslor för honom hela tiden. Är det vanligt att man får tillbaks känslor för någon man tyckt om väldigt mycket som inte gjort något fel för att göra så att hennes känslor försvunnit? Ska jag göra något speciellt för henne i det rätta tillfället?

   Eva Rusz säger: Visst kan man få tillbaka sina känslor för varannan med tiden. om du gillar henne visa och säg det. men acceptera inte att hon denna gång är velig och inte vågar komma dig så nära en gång till!

sara säger: hej Eva! Jag gör allt för att kunna glömma min före detta pojkvän och en 5 årig relation. men jag misslyckas hela tiden. Hur går man vidare?

   Eva Rusz säger: Tiden läker de flesta sår. Skriv ner alla dina tankar i en dagbok, sitt en stund om dagen, håll på så under några veckors tid. Ut och rör på dig, motion skingrar tankar. Då du skrivit av dig din gamla relation, kan du läsa igenom den, och lägag undan den. sen får du fråga dig själv vad du har lärt dig av den? om dig själv? Om vilkne typ av kille och relation du utifrån de erfarenheterna skulle önska i framtiden? Varje gång du sen börjar tänka tillbaka så får du försöka ge dig själv en instruktion att fokusera på framtiden istället,. inte dåtiden. Umgås med vänner, gå ut emellanåt sitället för att sitta ensam hemma.Det läser sig med tiden, jag lovar!

säger: hur är det egentligen med att vara "för på" och att hålla på sig när man träffar en ny kille?

   Eva Rusz säger: Om jag förstår din fråga rätt så undrar du vad som menas med att vara för "på" respektive att inte tillåta sig komma för nära?

Att vara "på" kan för den del innebära att man är FÖR ivrig, ringer FÖR ofta och det kan medföra att motparten känner sig trängd, inte hinner tänka och känna efter. man blir för klängig, osjälvständig, för ofta. Att tvärtemot hålla på sig är en individuell handling som är baserad på varje persons värdering king vad som är rätt och fel osv. Jag tycker alla, kan tjäna på att "hålla på sig" i vart fall inte hoppa i säng omgående även om det inte är ngt fel med det så kan man missa vem man ligger med, eftersom man inte har hunnit lära känna en annan person på enbart en gång. Lär känna varandra först alltså.

f säger: har träffat en kvinna som samtidigt träffar en annan man. Hur länge ska jag vänta på att hon slka lämna honom?

   Eva Rusz säger: Inte för länge, du kan mycket väl ställa dina krav på tidsrymd. ta reda på varför hon har svårt att lämna den andre. Fråga henne hur hon har tänkt sig lösa detta problem? det är ju i första hand hon, som måste fatta ett beslut men du skall givetvis via ocg säga vad du begär, inte accepterar osv. se det som en process som kamn ta lite tid men att t.ex vänta i ett år eller så är väl alldelses för lång tid?

lisa säger: Vad är det som gör att jag i min relation får sämre o sämre självförtroende. Är tillsammans med en man som har allt utåt sett. Jag är en fullt kapabel person jag med, även om jag har lite i bagaget som tex ett barn med ett mindre handikapp, en utbrändhet för några år sen mm, men tillsammans med honom känner jag att jag blir förminskad, känner mig iakttagen och bedömd och kan till slut ingenting. Blir på nåt sätt som jag förväntas vara. Hur kommer jag ur detta?

   Eva Rusz säger: Det är ofta en längre tids egenarbete med sig själv som kan lösgöra din felaktiga förminskning av dig själv. Du har din mans egenskaper att jämföra dig själv med, du fokuserar kanske sällan på vilka dina styrkor är? Eller är det han som inte peppar dig? Fundera ett tag. Vissa människor har en sårbarhet för att känna sig iakttagna tex de som lider av social fobi och liknande symptom. Läs en bok om det eller om böcker som har med "självkänsla och självförtroende2 att göra. Finns i de allra flesta bokhandlar tex. Börja att dagligen fokusera på vad du kan, vad du är bra på osv. Du måste ta ett eget ansvar för vilken "tankekultur" du tillåter gro inom dig!

mr kapten säger: min sambo vägrar acceptera att jag visslar när hon är närvarande. man måste väl få vissla?

   Eva Rusz säger: Jag kan inte lägga mig i era bråk men fråga henne vad det är som irriterar hennse så mcyket då du gör så? Eller visslar du för att irritera henne eller då du är glad eller ledsen? hon kanske inte förstår vilken sinnesstämning det är inom dig som gör att du vill vissla? tala med henne och berätta vad du får ut av att vissla ofta!

   Eva Rusz säger: tack alla som chattat och velat chatta!

Vi hörs nästa vecka igen!

Stor kram

Eva