”Vår chef snokar!”

RELATIONER

Läs hela chattet med karriärcoachen Nina Jansdotter

vera säger: Hej, min chef har svårt att hålla isär offentligt och privatliv, vilket gör att det blir många pinsamma situationer där jag får veta sådant jag inte vill veta egentligen. Ska jag säga till honom?

Nina Jansdotter säger: Det kan vara svårt att vara chef behöva hålla en annan typ av distans än man behövde innan man fick den positionen. Det låter som om din chef behöver ha något bollplank och det skall givetvis inte vara du. Det kan dock vara lite känsligt för dig att ta upp detta med honom men kan du börja markera lite försiktigt var gränserna går. Gör detta dock i enrum och ej när andra är närvarande. Hoppas att han får det stöd han behöver.

ellen säger: Hej, jag är kär i min chef! På en personalfest nyligen kysstes vi när ingen såg. Han är gift och har barn, och har inte låtsats om något efter vårt hångel. Men jag är så kär i honom, vad ska jag göra?

Nina Jansdotter säger: Ja kärlek händer lite då och då på jobbet. Risken är dock att om du får negativa konsekvenser om du fortsätter ha en kärleksrelation med chefen. Det är vanligare att kvinnan blir omplacerad heller än den manliga chefen. Det är svårt att låta bli att vara kär om det nu är det du är och att du inte bara beundrar honom. Men det är nog bäst för dig om du försöker hålla distansen eller söker dig om efter nytt jobb. Du känner bäst vad som kan fungera för dig. Kanske kan du också låtsas som ingenting alternativt försöker ha en dialog med honom om vad som hände och riskerna med detta spel.

Men självklart kan också äkta kärlek uppstå på jobbet!

mona säger: Hur ska vi få våran chef att vi ska få säga vår åsikt? När allt redan är bestämt? Arbetsledaren och hon går ju bakom ryggen på oss, Vi har bara 1 ledare. Och chefen sitter på ett annat ställe, utan för stan...

Nina Jansdotter säger: Svår situation. Om ni går ihop och berättar att ni vill vara med och bestämma. Börja med att ge positiv feedback kring vad som fungerar i hennes sätt att leda. Ta sedan det som är lite mer negativt och avluta igen med något som är bra så brukar det vara lättare att få människor att lyssna än om man bara kommer med negativ kritik.

Minus säger: Min chef snokar runt på våra skrivbord, och jag tror att han har koll på vår mejl också! Är det verkligen okej? Har han rätt att göra det?

Nina Jansdotter säger: Det låter väldigt märkligt, jag är i och för sig lite osäker på vad lagen säger ang om arbetsgivaren har rätt att snoka. Det har dom nog till viss del men enligt den etisk och moraliska aspekten så anser nog dom flesta inkl jag att det är ett övertramp. Vad är det han snokar efter? Har han ett väldigt stor kontrollbehov? Har han fog för att någon försöker lura honom eller företaget eller vad undrar jag? Kan ni tala med honom om detta? Har ni "bevis"?

anonym säger: Ville bara säga att jag har en kanonchef. Helt prestigelös och jag lär mej hela tiden nya saker. Nu har jag varit föräldraledig ett par år och precis kommit tillbaka på en halvtidstjänst men jag hittar inte motivationen. Jag "går inte igång" på samma saker som förut. Min chef förstår inte detta, hur ska jag få henne att jag har förändrats?

Nina Jansdotter säger: Bra att du har en chef som passar dig. Som du förstår anser jag att detta är jätteviktigt. Du behöver nog lite tid för att bli varm i kläderna och kanske har du utvecklats och förändrats så mycket att du också behöver förändra din tjänst alternativt byta externt eller internt. Om din chef är bra så kan han eller hon detta tror jag. Fundera också över vad "du går igång på" nuförtiden så du vet åt vilket håll du skall gå.

Elin säger: fungerar verkligen coaching på alla företag? Finns det inte ibland för stora klyftor mellan en chef och medarbetarna? Tack på förhand Elin

Nina Jansdotter säger: Det mesta brukar lösa sig om man får igång en sund dialog där alla får möjlighet att uttala sig och att man verkligen lyssnar och försöker sätta sig in hur den andra har det. Ibland kan detta dock kräva lite mer tid och tålamod än vi önskar. Både tid och utrymme är ju en bristvara idag så det är oftast där det brister. Det är också bra om man tar in utomstående ex coacher eller medlare som hjälper till i processen men det måste ändå vara de inblandade som gör jobbet för det är hos dem som lösningarna finns.

johan säger: Jag har en chef som är väldigt lynnig och humörstyrd - ibland är det idel solsken, sen bara åska. Det är svårt att parera. Några tips?

Nina Jansdotter säger: Det låter som du har en lite väl dynamisk chef :) Du kan coacha honom och ge feedback på vilka situationer som fungerar dvs påpeka de situationer där han eller hon håller sig lite mer "lagom" och lugn. Sen är det ju så att vissa har lättare att hantera större känslostormar än andra. Det är också något man kan lära sig med tiden om du vet att det "går över". Alternativt se dig om efter någon annan chef.

dani säger: Hej Nina! Jag jobbar på ett mindre företag med 23 anställda. Stämningen är öppen, VD:n vill gärna ha en personlig relation med alla. Han är väldigt strikt och respektingivande, vilket gör det svårt att ta upp känsliga frågor med honom. Jag känner till exempel att jag skulle vilja ta tjänstledigt för att plugga ett tag, men vet ingenting om mina rättigheter. Om jag frågar honom är jag rädd för att han tycker att jag inte tar mitt jobb på allvar, att jag ändå bara tänker dra härifrån. Ska man ta reda på sina rättigheter på annat håll, för att inte sätta en snöboll i rullning?

Nina Jansdotter säger: Ja du kommer själv med lösningen. Om du är osäker på hur han reagerar så är det en bättre idé att du kollar upp dina rättigheter först och sen bestämmer dig för om det är något som du verkligen vill gå vidare med innan du tar upp dialogen med chefen. Var klar över vad det kan ge företaget om du pluggar vidare så du kan sälja in det på ett bra sätt om du tror att du kommer få motargumentet att du inte tar ditt jobb på allvar. Vill du komma tillbaka efter så berätta det.

Jenny säger: Är det dumt att vara tillsammans med en av sina tre chefer??

Nina Jansdotter säger: Dumt och dumt, vi är alla människor med känslor. Somliga lite mer "passande" än andra. Som jag svarade till "Ellen" tidigare är det stor risk att du för negativa konsekvenser av att ex att bli omplacerad/få sparken om det blir en relation som andra får reda på. Eller så blir det en massa skitsnack om att någon försöker "gå sängvägen" och då är det oftast inte chefen man skvallrar om. Tänk först innan du låter hjärtat springa iväg. En stilla flirt piggar dock up. Det finns fler män än chefen...

catta säger: Min chef pratar alltid om att han inte har tid. När man vill ansöka om att ta ut semester till exempel vill han alltid förhala allt till sista minuten. I bland vill han att vi ska ta upp saker i arbetsgruppen och fatta beslut. Han blir då arg om jag påpekar att det handlar om saker som vi inte får fatta själva. Vad ska jag/vi göra för att han ska förstå?

Nina Jansdotter säger: Ja det låter som om din chef har lite för mycket att göra han verkar vilja delegera men samtidigt ha kontrollen. Jag antar att ni är fler som anser att detta inte fungerar. Ta upp detta på ett möte men var samtidigt noga med att berömma honom för saker som ni tycker han är bra på. Risken är annars att han stänger öronen när han för höra att ni "klagar". Lycka till

Moderator säger: Nu måste vi tyvärr sluta för idag. Tack Nina och tack alla som ställt frågor.

Nina Jansdotter säger: Hej då och tack för utmanande och intresserade frågor. Vi ses igen nästa vecka. Ha en fortsatt skön dag i solen :) kram nina