Kvinnor har bäst sexliv

RELATIONER

...men vi tänder på samma sexfantasier

Var fjärde svensk vill ha hetare sex.

Hon är nöjdare än han, 62 av 100 kvinnor har "bra" eller "fantastiskt" sexliv.

Men nästan var tredje man tycker att sexlivet är "uselt" och "på gränsen till obefintligt".

Foto: eniga om allt - nästan Kvinnor och män tänder på samma saker, tycker samma ställning är bäst, men män är mindre nöjda med sitt sexliv, visar Aftonbladets stora nätundersökning.

Det är resultatet av Aftonbladets stora undersökning på nätet , som framförallt intresserade männen - av 40 000 svarande var över 25 000 män.

- Även män har behov av att ventilera sexfrågor och särskilt uppskattar de så här raka och konkreta frågor, säger Linn Heed, sexolog och psykolog, och Aftonbladets medarbetare.

En reflexion om svaren är att svenska män och kvinnor borde kunna ha det ganska bra i sängen.

De är inte helt oeniga om ställningar - både kvinnor och män föredrar sex bakifrån framför den gamla missionärsställningen.

Både män och kvinnor finner vältränade kroppar sexiga.

De tänder på sexfantasier i ungefär samma grad och det spelar kanske mindre roll att fantasierna ser lite olika ut. Männen drömmer om en främling eller arbetskamrat. Fler kvinnor än män fantiserar om att bli dominerad eller domineras.

Både kvinnor och män uppskattar oralsex, och de ville både ge och ta.

Detta känner Linn Heed igen:

- För männen är det ofta mycket upphetsande att ge oralsex. De gillar att tjejerna börjat ta för sig och att de får se hennes njutning.

Men enigheten spricker när kvinnor och män svarar på hur nöjda de är. De flesta kvinnor är överlag nöjda och fler kvinnor har till och med ett "fantastiskt" sexliv.

Nära hälften av männen uppger att de har sex "mindre än en gång i veckan", jämfört med 37 procent av kvinnorna.

- Kvinnor är nöjda med kvalitet, bekräftar Linn Heed, men för männen är kvantitet också viktigt.

Dock vill var fjärde ha hetare sex - särskilt männen.

- Skillnaden i lust kan vara delvis biologisk. Men viktigare tror jag det är hur människor har det hemma. Många har det som i skämtteckningen: innan kvinnan lägger sig tar hon disken, lägger fram barnens kläder och skurar handfatet - medan han bara stänger av teven. Och vem är då mest upplagd för sex av dem två?

Så har vi sex – i hela landet

Aftonbladets undersökning genomfördes i september. Här hittar du svaren för de kommuner där fler än 50 personer svarade.

Så har män och kvinnor svarat...

Kerstin Weigl