Var femte familj styrs helt av VM

RELATIONER

Det gör läsarna då partnern ser på tv

Nintendo DS, World of Warcraft eller en hederlig stickning.

Förslagen är många då aftonbladet.se:s läsare berättar om vad de gör då partnern tittar på fotbolls-VM.

Många har gått om tid att döda.

Hos var femte familj styrs vardagen helt av matchprogrammet.

Foto: Så här glada var de svenska tv-tittarna 2004.

Hälften av alla läsare svarar ja på aftonbladet.se:s fråga om vardagen i någon mån styrs av fotbolls-VM. Hos var femte följer läsaren själv, partnern eller hela familjen allt från VM.

Carina är en av dessa läsare. Då resten av familjen sitter klistrad framför tv:n ägnar hon sig åt annat.

Detta är det 7:e VM min man och jag "genomlever". Då jag inte är det minsta intresserad av fotboll och familjen successivt utökats med 3 fotbollstokiga killar, så passar jag på att njuta med en bra bok, en fika med någon väninna eller så sitter jag framför datorn utan att någon frågar stup i kvarten om jag är klar :-))))) Jag passar också på att hyra filmer som jag vill se”, skriver Carina.

Inte så ofta

Signaturen Linlin påpekar att det inte är nödvändigt att alltid göra allt tillsammans.

Det är HUR man utnyttjar tiden tillsammans som räknas. Och, som sagt, det är ju faktiskt bara VM vart fjärde år... Medan jag kollar på fotboll spelar pojkvännen World of Warcraft - funkar hur bra som helst :)

Flera läsare tar på sig hörlurar för att kunna sitta med framför tv:n utan att behöva engagera sig i spelet.

Jag sitter I soffan och spelar Nintendo DS med hörlurar , när min partner tittar på wm. Hon knackar mig på axeln när det blir mål. /Andreas

Not only does my husband watch football but hours and hours of golf , cooking programs and anything at all with some animals ....I plug myself in to my Ipod and get my knitting out ...bliss

Ömsesidighet

Flera läsare accepterar partnerns intresse så länge partnern inte glömmer vardagssysslorna.

Nu är min sambo inte oerhört intresserad av fotboll men tittar gärna när Sverige spelar, vilket är helt okej för min del bara inte jag får dra ett tyngre lass. Alternativet är att han får sköta mina sysslor när jag vill titta på det som intresserar mig, t.ex ridsport. Problemet är att män är så vana att kvinnor låter dem hållas och även åtar sig männens uppgifter, att de tar det för givet. Om alla hästintresserade kvinnor parkerade sig framför tv under ryttarVM och överlät ansvaret på männen skulle det bli ett helt annat ljud i skällan!

Läs mer

Karin Lindblom