Ministern hemligt gift

RELATIONER

- vigdes av Göran Persson i Piteå

Under stort hemlighetsmakeri vigde statsminister Göran Persson sin skolminister Ibrahim Baylan, 34, med Anna Nilsson, 28.

Foto: gjorde en Rosengren Skolminister Ibrahim Baylan fick sin Anna Nilsson med Göran Perssons som vigselförrättare. Bilden är från riksdagens öppnande i september 2005.

Bröllopet bekräftades först sent igår kväll.

Skolministern passade på att gifta sig i Piteå under regeringens pågående besök i Norrbotten.

Hans nyblivna hustru Anna Nilsson, som kommer från staden, träffade han när de båda studerade nationalekonomi på universitetet i Umeå.

Pendlar till jobbet

Nu pendlar Baylan till ministerjobbet i Stockholm. Paret bor tillsammans i en lägenhet i Umeå och väntar barn i sommar. De har varit tillsammans i sju år, men förlovade sig först den 1 januari förra året.

Under dagen genomförde Baylan ett officiellt besöksprogram i Piteå tillsammans med biståndsminister Carin Jämtin innan han kilade vidare till sitt bröllop. Där vigdes han sedan av Göran Persson som åkte direkt till bröllopet från Luleå, som han besökt under dagen.

Få gäster

Ibrahim Baylan berättade för Västerbottens-Kuriren förra året:

-Ska vi ha ett typiskt svenskt bröllop blir det en fest med den närmaste familjen och vännerna, kanske 120 personer. Ska det vara ett typiskt syrianskt bröllop blir det 600-700 personer på festen. Det är en del praktiska saker att diskutera.

Svenskt bröllop

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev det slutligen den svenska varianten med ett fåtal gäster, runt 30 personer ur den närmaste familjen närvarande. Och Göran Persson.

Det är det andra ministerbröllopet med statsministern som vigselförrättare. Han har tidigare vigt förre näringsministern Björn Rosengren.

Claes Petersson