Karin, 32: "Min stora kärlek var fixerad vid porr"

RELATIONER

Mitt i ett fyrverkeri dök den stora förälskelsen upp i Karins liv. Han var uppvaktande och passionerad, och Karin var lyckligast i världen.

Men den heta passionen ersattes snart av svek, förnedring och otrohet.

Foto: FIXERAD . Drömmannen var en mardröm.

Karin och Johan träffades på en nyårsfest hos gemensamma vänner.

Johan uppvaktade Karin intensivt och de blev snabbt hett förälskade i varandra.

- Vi var stans lyckligaste par och jag kände att jag hade hittat mannen jag skulle tillbringa hela livet med.

Efter en dryg månad friade Johan och Karin sa ja. På midsommarafton gifte de sig.

Brev från okända kvinnor

Men ganska snart efter bröllopet började Karin få en skavande känsla i maggropen. Hon märkte att Johan fick flera brev i veckan från kvinnor hon inte kände igen namnen på. När hon frågade honom vem som skickat breven svarade han att de var från ”en kompis” eller ”har ingen aning om vem hon är”.

- Johan hade många tjejkompisar, så jag ville inte fråga alltför mycket. Jag kände mig dum.

Under en storstädning hittade Karin en låda som innehöll porrfilmer och porrtidningar.

- Jag hade inte reagerat om det inte varit så extrem porr. Det var mycket våld. Johan hade klippt ut tjejer och klistrat fast dem i olika kollage. Han hade pärmar med register där han klistrat in nakna tjejer i olika ”kategorier”.

Lovade att lägga av

Johan erkände att han var fixerad vid porr, men att han skämts för mycket för att berätta det för henne. Nu skulle han lägga av. Men det var först nu som problemen satte igång på allvar.

- Det var som att vrida på en kran. Han fick ännu fler brev, jag kom på att han träffade andra tjejer, han var otrogen och han erkände. Vi gjorde slut, han ångrade sig, vi blev ihop igen. Och så träffade han en ny tjej och så började det om igen.

Varje gång Johan blev påkommen sa han att han var ”kär” i den andra kvinnan och att han ville lämna Karin. Men efter några dagar kom han alltid fram till att han ångrat sig.

- Jag trodde jag höll på att bli galen. Jag var arg, sårad, kränkt och förnedrad. Varför kastade jag inte ut honom? Vad var det för fel på mig?

Den stora vändpunkten kom när Karin hade en av många uppgörelser med Johan efter att han ännu en gång svikit henne.

- Han sa: ”Jag är så här, och jag kan inte lova att jag ändrar mig.” Då kände jag att ”Det här vill jag inte ha, så här ska jag inte leva.” Det var sorgligt förstås, men skönt att jag tog beslutet att lämna honom.

Anki Lindberg