- Ibland är jag ett fullständigt nervvrak

Publicerad:
Uppdaterad:

Pamela Anderson om mammalivet, karriären och längtan efter barnen

1 av 2 | Foto: all over press
på picknick Pamela Anderson på picknick med sonen Dylan.

Det är inte lätt att vara ensamstående mamma. Inte ens om man heter Pamela Anderson. Det dåliga samvetet gnager hela tiden i bakhuvudet, skriver hon i en ny krönika.

Det slog till när hon var på en resa i Europa. Efter tre dagar drabbades hon plötsligt – av det dåliga samvetet.

– Jag mår dåligt. Dåligt för att jag måste jobba, dåligt för att jag inte skjutsar dem till skolan och hämtar dem varje dag, som jag brukar, skriver hon i sin återkommande krönika i engelska tidningen Marie Claire.

Men det hon mår allra sämst över är när hon lägger på luren efter att ha pratat med sin sexåring. När Pamela bönande sade "jag älskar dig" fick hon svaret "jag hatar dig tills du kommer hem".

Många dagar på resa

Det är illa nog när hon saknar sönerna Dylan, 6, och Brandon, 7, redan efter tre dagar på en omskakande marknadsföringsturné i Europa. När hon sedan inser att det återstår ytterligare tre dagar innan hon får återse sina barn blir det ännu värre.

– Min kropp anpassar sig inte snabbare efter resorna. Liggstolarna på planet blir inte bekvämare (testa ekonomiklass, kanske ni säger – testa att kliva av ett plan och kliva rakt in i en live-intervju med en Jay Leno-typ med konstig dialekt, säger jag), skriver hon i krönikan.

Trots plågan att vara borta från sina barn vill hon ändå hälsa på sina fans som finns utspridda över världen. Men hon försöker hålla sig till regeln: max fem dagar borta från barnen. Den visar sig vara svår att följa, med tanke på den tid som försvinner när hon flyger till länder i Asien.

Måste ta hänsyn till Tommy Lee

Hennes väninna kan inte vara ifrån barnen ens en kort stund, så hon tar dem med sig när hon reser. För Pamela är det omöjligt, eftersom hon har den frånskilde pappan Tommy Lee att ta hänsyn till. Han måste få umgås med dem vissa tider, och dessutom vill hon inte utsätta barnen för alla paparazzis vart än hon reser, skriver hon.

Så till slut lyckades hon locka med väninnan på en resa utan barn. Motvilligt gick väninnan med på det.

– När jag kom till flygplatsen såg jag att hon tagit med sig leksaker. "Oj då, hon pallar inte riktigt, hon tar med sig barnens leksaker”, tänkte jag.

– Sen såg jag barnflickan, och så dök också ungarna upp. Väninnan vände sig mot mig med en skuldtyngd uppsyn – barnen skulle med. Och då var det redan försent för mig att hämta mina pojkar.

Barnen klarar sig

Nåväl. I slutändan klarar sig barnen förmodligen alldeles utmärkt.

– Det är vi mammor som är fullständiga nervvrak, avslutar hon i Marie Claire.

Karin Klarström

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN