Tre mammor när Charlie, 3, blev till

RELATIONER

Systrar hjälptes åt att föda

LONDON. Ena mostern donerade ägg, den andra befruktades.

Så fick lille Charlie tre mammor.

Nu ska de ge honom ett syskon.

Foto: syskon på gång När Alex Patrick (i mitten) fick veta att hon aldrig kunde föda barn ställde hennes systrar Charlotte Pestell och Helen Ritchie upp. Med deras hjälp kom Charlie till världen – och nu ska han få ett syskon på samma sätt.

Samma procedur ska gås igenom en gång till och Charlie, 3, ser fram emot att bli storebror senare i år. Han tycker inte det är konstigt att mamma Alex Patricks mage inte växer.

Farlig tumör

– Han förstår att bebisen kommer från samma ställe som förra gången – mosters mage – eftersom mammas mage inte fungerar som den ska, säger mamma Alex från London i Daily Mail.

Hennes tvillingsyster Charlotte Pestell, 35, och Helen Ritchie, 38, tar syskonkärlek på största allvar.

När Alex Patrick fick beskedet i november 1999 att hon inte kan få barn ställde de upp. Den elakartade tumören i livmoderhalsen raserade alla hennes chanser att bli mamma.

Alex Patrick besegrade cancern, men kom inte över vetskapen att hon skulle leva ett liv som barnlös.

– Längtan efter att få hålla mitt eget barn blev en så fysisk smärta att det faktiskt gjorde ont, säger hon.

Därför vände hon sig till sina systrar, som redan har familj, för hjälp. I juni 2004 donerade tvillingsystern Charlotte ägg som befruktades av Alex make Shauns sperma. Embryona placerades sedan i Helens livmoder.

”Inte mitt eget barn”

– Så fort jag fått Charlie åt Alex visste jag att jag ville ge henne ytterligare en bebis för att göra familjen komplett, säger Helen Ritchie.

Hon är nu i femte månaden.

– Jag hade kraftiga humörsvängningar förra gången, eftersom jag hade gått igenom en förlossning men inte hade något barn att hålla i. Men det gick snart över och jag har alltid älskat Charlie som en systerson – inte som mitt eget barn.

ARTIKELN HANDLAR OM