Relationer

”Jag ångrar jättebrösten”

RELATIONER

Sarah, 28, gick från A- till E-kupa för att bli sedd

Tänk efter, tjejer När hon var 18 hade inget kunnat stoppa Sarah från att förstora brösten. Nu råder hon unga tjejer att tänka efter. ”Gå till botten med varför du vill förstora brösten. Fråga dig själv vad det är för ideal du vill uppnå.”
Tänk efter, tjejer När hon var 18 hade inget kunnat stoppa Sarah från att förstora brösten. Nu råder hon unga tjejer att tänka efter. ”Gå till botten med varför du vill förstora brösten. Fråga dig själv vad det är för ideal du vill uppnå.”

Sarah Hansen, 28, var besatt av att få större bröst.

– Om jag inte fick brösten ville jag inte finnas till, säger hon.

Nu vill hon inget hellre än att ta ut implantaten.

Sarah vek ut sig i Slitz efter att ha förstorat brösten, bara 19 år gammal.

Carolina Gynning, 28, har gjort det och Natacha Peyre, 22, vill göra det. Glamourtjejerna förminskar brösten för att passa ett nytt ideal.

–?Förut var det mer efterfrågat med väldigt stora bröst. I dag är idealet sundare. Man vill se proportionerlig ut, säger plastikkirurg Charles Randquist på Victoriakliniken.

Som tonåring var Sarah Hansen, 28, fixerad vid tanken på större bröst. Idealet var tjejerna på omslaget till herrtidningen Slitz.

–?Har man väl fått det på hjärnan är det svårt att släppa. Jag sökte uppmärksamhet, ville känna mig vacker. Men det bottnade ju i att jag inte var nöjd med mig själv, säger Sarah.

Strippade för att ha råd

I kväll berättar hon om sin besatthet i programmet Outsiders på Kanal 5. Det gick så långt att Sarah började strippa för att få ihop pengar till en bröstoperation.

19 år gammal lade hon sig på operationsbordet. Hennes behåstorlek gick från A till E, hon fick sitt första utvik i Slitz och började sin karriär som glamourmodell.

–?Utviken gav mig bekräftelse för stunden. Men i längden gjorde de mig bara osäker. Allt jag tänkte på var mitt utseende, jag tappade bort mig själv.

Vändpunkten kom när hon födde sitt andra barn.

–?Jag vill ha bort de här hemska brösten nu. Det är obekväma, de är inte jag. Det finns så mycket mer i livet än utseende, säger Sarah.

Opererar för naturlig look

Hon tror att folk är trötta på blonderade, storbystade tjejer som ser likadana ut.

Bilden bekräftas av plastikkirurg Charles Randquist.

–?Fler kvinnor opererar brösten nu eftersom det har blivit säkrare. Men de som opererar vill att det ska se naturligt ut. Det gäller både vanliga människor och kända personer, säger han.

”Sök förändring inuti i stället”

Folk ser mig och killar börjar gilla mig.

Så resonerar många unga tjejer som drömmer om en bröstförstoring.

Eva Rusz.
Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer