Bli bästa plastpappan, Brad!

RELATIONER

Tips för styvfamiljen

1 av 2 | Foto: På stranden Vilken hink vill du ha, gubben? I maj var Brad med Angelina och Maddox på semester i Afrika.

Brad Pitt förälskade sig i kollegan Angelina Jolie – och fick två barn på köpet.

Nu står han inför sitt livs viktigaste roll.

Vi har tipsen som får styvfamiljen att funka.

 Den senaste tiden har skådespelaren Brad Pitt passat sin käresta Angelina Jolies adoptivbarn Zahara, 8 månader, och Maddox, 4 år, när hon spelat in film i New York. Kontrasten till Brads liv med exhustrun Jennifer Aniston kunde inte vara större.

Hur ska man agera som styvpappa? Ska man våga sätta gränser?

– Det är viktigt att ta det varsamt med barnen när man flyttar ihop med en kvinna som har barn från tidigare förhållanden. Kom ihåg att barn också är individer. När du skapar en relation med deras mamma måste du också skapa en relation med dem. Våga prata med dem, säger Marie Bengtsson, personlig coach och relationsexpert.

Kom ihåg – du är vuxen

– Ta inte allt personligt. Vi vuxna borde vara mer vuxna. Trots att vi har större erfarenhet kan vi bli som barn på nytt och ta åt oss personligt. Det är viktigt att vi förstår varför ett barn blir svartsjukt och att det inte beror på dig som styvpappa utan på situationen i sig.

– När alla är överens om att ni är en familj så kan ni börja bygga upp regler som ska följas. Känner du att du kommer i andra hand? Du vet rent intellektuellt att barn kräver tid och de romantiska middagarna du och din partner tidigare hade på tu man hand nu blir utbytta mot familjemiddagar.

Som alla vet kan det göra ont att inte komma i första hand. Men, påpekar Marie Bengtsson, barn kommer alltid först för sin mamma.

Micaela Nordberg

ARTIKELN HANDLAR OM