Hon hjälper singlar att hitta kärleken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-17

Kärlekscoachen Carolin Dahlman delar med sig av sina bästa tips

Kan ensamma singlar coachas att hitta den stora kärleken?

Ja, säger kärlekscoachen Carolin Dahlman.

- Det är en fantastisk metod för att snabbare nå målet att hitta en partner.

Carolin Dahlman

Carolin Dahlman, 34, började arbeta som coach för två år sedan. Då coachade hon ensamföretagare. Sedan gick hon över till att hjälpa singlar i konsten att hitta kärlek.

Behöver singlar verkligen coachning för att hitta kärleken?

– Jag tror faktiskt att vi gör det. Det handlar ju inte om att göra om sig själv, utan om att inte gå runt och göra samma fel om och om igen, säger hon.

Carolin Dahlman bor hon i Australien. Sina svenska klienter coachar hon över msn. Många av dem ägnar enligt Carolin Dahlman alltför mycket tid åt att älta problem istället för att göra något åt dem. Kärlekscoachens uppgift är att ställa frågor som får den kärlekskranke att fundera över sitt eget beteende – och på sikt förändra det.

– Vi tror att kärleken ska komma automatiskt och att den rätte ska dyka upp och rädda oss, men så är det sällan. Det handlar om att utveckla sin personlighet. Är du väl förberedd kommer bra personer att vilja vara med dig. Det är en fantastisk metod för att snabbare nå målet att hitta en partner.

Är det alla singlars mål, att hitta någon?

– Många har vant sig vid att vara singlar, eller tycker att det verkar för krångligt att binda sig. Men vill du träffa någon måste du fundera över vad du behöver göra för att nå ditt mål.

Hur lång tid tar det att lyckas?

– Det beror på hur ambitiös student man är! Det är bara att rabbla, rabbla, rabbla och till slut sätter det sig. Då börjar man automatiskt dra till sig bra saker. När de negativa tankarna kommer så har jag mina metoder för att komma ur dem.

Gå med i Plus – du får boken ”Hitta
kärlek”