Relationer

Därför tog deras vänskap slut

Av: 

Robert Andersson

RELATIONER

Efter sveket tycks Camerons vänskap med Drew vara över för alltid

De har gått från bästa vänner till att över huvud taget inte tala med varandra.

Efter Cameron Diaz svek tycks vänskapen med Drew Barrymore vara över för alltid.

Inför miljontals tv-tittare höll de före detta bästisarna Cameron Diaz, 36, och Drew Barrymore, 33, masken under sändningen från Golden globe-galan.

Sittandes vid samma bord applåderade de leende och avslappnat när Hollywoods främsta belönades med skinande statyetter på den stora scenen framför dem.

– De verkade vara hur bra kompisar som helst, säger en av Camerons vänner till Sofis mode.

Har inte pratat sedan i somras

Men när tv-kamerorna stängdes av tornade isväggen upp sig igen mellan de två skådespelerskorna, som inte ska ha pratat med varandra sedan i somras. Under efterfesten på Sunset tower i Hollywood höll sig Drew Barrymore vid Leonardo DiCaprios bord ute vid poolen, medan Cameron Diaz pratade med Tom Cruise och andra gäster inomhus.

Diaz verkade vara sitt vanliga glada och spralliga jag, ända tills Barrymore vid ett tillfälle råkade gå förbi. Den annars så pratsamma Cameron ignorerade sin kollega totalt, medan Drew demonstrativt tittade åt ett annat håll. Resten av kvällen höll de sig långt ifrån varandra.

– Det var uppenbart att de inte är bästa vänner längre, säger en insatt källa som var på festen till amerikanska tidningen Ok.

Skådespelerskorna, som känt varandra sedan tonåren, blev bästisar när de spelade in filmen ”Charlies änglar”. Som en glamourös variant av Piff och Puff började de synas tillsammans på konserter, de åkte på tjejsemester till Hawaii, gick på premiärer och shoppade i Los Angeles lyxbutiker. I intervjuer har Drew Barrymore berättat att Cameron Diaz varit som en syster för henne och att de under flera år tillbringade varje vaken minut tillsammans.

– Cameron är en av de bästa vänner någon någonsin kan ha. Hon har så mycket kärlek och positiv energi, sa Drew Barrymore då.

Cameron svek Drew

Men nu verkar alltså vänskapen mellan två av Hollywoods bäst betalda skådespelerskor vara borta med vinden.

Anledningen sägs vara att Drew Barrymore tyckte att Cameron Diaz svek henne när hennes förhållande med Justin Long, som hon spelar mot i kommande filmen ”He’s just not that into you”, tog slut. Drew Barrymore var i desperat behov av väninnans stöd och hjälp, men Cameron Diaz var nykär i Paul Sculfor och fanns helt enkelt inte där.

– Cameron sätter alltid Paul i första rummet. Drew blev verkligen besviken, säger en källa till amerikanska In touch.

Drew känner sig utanför

Drew Barrymore har berättat i intervjuer att hon förlorade kontakten med de flesta av sina vänner under inspelningen av filmen ”Grey gardens” förra året. Anledningen var att hon gick utan mobiltelefon för att kunna koncentrera sig på sin krävande roll. Filmen utspelar sig på 1950-talet och Drew Barrymore spelar en av två societetskvinnor som isolerar sig i ett luxuöst sommarpalats utanför New York och allt mer tappar verklighetsuppfattningen.

Men enligt en vän är alltså det egentliga skälet till brytningen med Cameron Diaz att Drew Barrymore känner sig som femte hjulet under vagnen.

– Hon känner sig försummad och sårad, säger vännen.

Cameron Diaz fars hastiga bortgång förra året har också påverkat vännernas relation. Emilio Diaz blev 58 år och avled av komplikationerna efter ett aggressivt influensavirus. Efter händelsen har hans dotter blivit mycket mer seriös till sitt sätt.

– Drew kan vara barnslig och det är inte där Cameron befinner sig, säger en vän till Ok.

Samma sak gäller stjärnornas kärleksliv. Medan Drew Barrymore dejtat både 21-årige Ed Westwick från ”Gossip girl” och bohemiska trummisen Fabrizio Morretti, 28, efter att förhållandet med Justin Long tog slut, så verkar Cameron Diaz nu ha hittat kärleken i den brittiske modellen Paul Sculfor, 37. De blev officiellt ett par i juni förra året och sedan

i julas bor de även tillsammans. Cameron Diaz, som tidigare berättat att hon är rädd för att binda och gifta sig, sägs nu ha börjat tänka i nya banor.

– De leker familj på ett väldigt seriöst sätt. Båda är ärliga med att giftermål skrämmer dem, men de är väldigt förälskade och ämnet har kommit upp, säger en källa till kändissajten Aceshowbiz.com och menar att en förlovning troligtvis är nära förestående.

Kärleken är det viktigaste nu

Cameron Diaz vän berättar för Sofis mode att stjärnan är mycket lycklig och att hon och Paul är som gjorda för varandra.

– De är båda väldigt jordnära och sociala. De pratar med folk och är inte alls tillgjorda.

Enligt vännen är det egenskaper som annars är svåra att hitta i Hollywood, och att Cameron Diaz därför lägger mycket tid på att vårda sitt förhållande.

– Hon har hunnit bli 36 år och förutom karriären är kärleken det viktigaste i hennes liv nu, säger vännen till Sofis mode.

Svartsjuka vanligt mellan vänner

Drew Barrymore är inte ensam om att bli svartsjuk när bästa kompisen lämnar singellivet.

Psykoteraputen Eva Rusz, Aftonbladets relationsexpert, berättar för Sofis mode att det är ett ganska vanligt förekommande fenomen – i alla fall till en början, innan en ny balans infinner sig.

Eva Rusz.
Eva Rusz.

– Under en kortare period kan det bli så, eftersom den som funnit en ny partner givetvis vill lägga ner all tid på att lära känna den nya personen. Och då kanske inte ens ”omvårdnadssystem” räcker till för den gamla kompisen också, säger Eva Rusz, som skrivit flera böcker om relationer.

Som kompis är tipset att försöka härda ut och undvika att bli sårad. Om ingen förbättring sker, anser Eva Rusz att man måste prata om hur man upplever den nya vänskapssituationen.

– Man ska stå på sig och göra vännen medveten och uppmärksam på att hon eller han glömt bort en. Inte anklaga, men påpeka att vänskap är vänskap och kärlek något annat, säger hon.

Om försummelsen pågår under en längre period, samtidigt som det nya paret kanske skaffar sig nya vänner och umgås med dem utan att den gamla kompisen blir inbjuden, tycker hon att man ska släppa och gå vidare.

Men hör vännen så småningom av sig igen, även om det gått lång tid, anser Eva Rusz att man kan testa att ta upp vänskapen på nytt.

– Vi bör förlåta våra mänskliga misstag. Det är äkta vänskap! säger hon.

Publisert: