"Vår dotter leker med sitt bajs"

RELATIONER

Hej!

Vår dotter, 2,5 år, har slutat använda blöja helt och hållet. Två nätter i rad har hon bajsat på sig i sängen. Sen sitter hon och leker med bajset!

Varför säger hon inte till när hon är i sitt rum? På alla andra ställen är det inga problem, då säger hon till.

Det är rätt frustrerande och äckligt att rengöra rummet. Vi vill inte gå tillbaka till att börja använda blöja när det gått så bra fram tills nu.

Mona

Hej!

Att bli torr är en lång process, just avföring kan ta lång tid. Det kan vara ångestframkallande att bli bajsnödig. Barn håller ibland tillbaka så att de blir förstoppade. När bajset väl kommer känns det jobbigt. Är bajset hårt kan fruktjuice hjälpa.

På dagarna kan allt roligt vara viktigare än att ta tid till bajsbesök. Kissa går fort men barnet vet att det andra tar tid. Just rummet och sängen framåt kvällen är en vanlig plats att i lugn och ro bajsa på.

Försök att hålla lite koll på när du tror att det är dags. Gör inget stort av att locka ut henne ur rummet. Tjata inte men nämn att det kan vara läge för ett toabesök.

Att ha nattblöja är inte att gå tillbaka. Vissa barn känner inte att det är dags under sömnen. Pressar man barn i denna känsliga process kan det låsa sig och bli problem.

Nanny AnneLie

ARTIKELN HANDLAR OM