Nej, det är inte alltid bättre med en kvinna

RELATIONER

George Bush fortsätter att stryka den kristna högern medhårs. Nu har han nominerat sin ärkekonservativa kompis, Harriet Miers, 60, till Högsta Domstolen. Där kommer hon, om hon nu lyckas ta sig igenom senatsomröstningen, att rubba maktbalansen mellan de liberala och de konservativa domarna framförallt i den viktiga frågan om aborträtten, till de konservativas fördel. Bush har tidigare kallat Texasdomaren Miers för ”en pittbull med skostorlek 38”.

Ibland får jag som feminist frågan, om jag alltid tycker att det är bättre att det kommer in en kvinna på en position. Ärligt talat, absolut inte!

Allt kan inte vara Petes fel

Kate Moss

har valt fel pojkvän,

Pete Doherty

, menar docenten

Bengt Svensson

som forskat på kvinnors och mäns förhållande till droger. Jag har inga problem med Bengt Svensson när han säger att: ”Mansrollen är mer tillåtande med utflippande än vad kvinnorollen är. Samhället ger en hårdare stämpling av kvinnor som missbrukar och därför blir deras fall mycket större”. Men skulle svaret på det vara att kvinnor skulle välja andra, bättre, killar?

Whitney Houston

skulle klarat sig om hon valt

Kevin Costner

istället för

Bobby Brown

.

Courtney Love

skulle klarat sig om hon valt

Enrique Iglesias

istället för

Kurt Cobain

? Det vore säkert bättre för dem personligen, men man kommer ju knappast åt systemfelet, det vill säga att kvinnor överhuvudtaget är så upphängda på vad männen gör medan män bryr sig betydligt mer om vad andra män gör och tycker. Vad gäller Kate Moss var det ju dessutom så att hon blev ansiktet för det som kallades ”heroine chic” i början av 90-talet. Vad var Pete Doherty då, 15?

Veckans man: Sean Connery

Jag vill egentligen inte läsa om att Sean Connery uppges ha slagit sin ex-fru. Hur dumt som helst. Jag är visserligen uppväxt med Roger Moore som James Bond, men Sean Connery är faktiskt bättre, och snyggare. Och först. Sean Connery gav gentlemannen ett ansikte för en bred filmpublik; flotta sportbilar och dry martini, stil på kläderna och förförarkonsterna. Men så var det alltså med den klichén. Nu skriver alltså hans första fru Diane Cilento att Sean Connery hotade och slog henne under deras förhållande. Sean Connery går förstås inte med på det och hänvisar till sin nuvarande fru Micheline och undrar hur nån tror att hon skulle ha kunnat vara gift med honom i 25 år om han slog henne... Ja Sean, om det inte vore för följande uttalanden, i dels Playboy och dels Vanity Fair, så skulle din trovärdighet kanske vara något lite större:

”Jag kan inte tycka att det är något särskilt fel i att slå en kvinna. Men jag rekommenderar inte att man slår henne som man slår en man.”

”Ibland är där kvinnor som driver saker till sin spets. De är ute efter en konfrontation. De vill ha en smäll.”

”Att slå en kvinna är inte det grymmaste man kan göra mot henne. Det är mycket grymmare att skada någon psykologiskt, att försätta dem i ett tillstånd där de verkligen börjar hata själva.”

Jag antar att Sean Connery har läst och godkänt citaten.

Jag avslutar med en fråga: Jätteödla i nästa Jurassic Park, Sean, som avslutning på karriären?

Åsa Mattsson ([email protected])