”Vi brukar gräla om kartläsningen i bilen”

RELATIONER

Läsarna berättar: Det här blir vi osams om på semestern

Foto: Det är lätt att det hettar till bakom ratten. Speciellt när semestertrafiken är extra hetsig.

Det är så frusterande att höra och se alla underbara semesterplaner, utlandsresor, äventyr och aktiviteter i mängder. Alla har så underbart härligt och roligt.

Min man, jag och mina barn har inte råd med att åka på dyra semestrar. Därför blir jag omotiverat arg på min man, som om det skulle vara hans fel, tokigt av mig, men jag blir arg och sur.

Min man trivs bra i vår båt, men för mig är det ingen semester. Jag vill slippa laga mat och städa.

Min kille och jag kommer aldrig överens. Det är alltid jag som ska fixa vad vi ska göra när vi är lediga. Ett annat problem är städning, diskning och att klippa gräset.

Vi grälar om precis allt. Semestern är en helvetesresa varje år. Jag skulle hellre jobba.

Vi har varit ett par i 15 år och grälar fortfarande om pengar ibland - eller snarare bristen på dem... När man är fattig finns det mer utrymme för irritation.

”Varför köpte du det där?” ”Jag är trött på att äta samma sak i flera dagar!” ”Det finns inget att äta.” osv...

Vi har haft perioder då vi inte grälat alls också. Då har vi båda haft jobb och tjänat bra. Och så en sak till som varit hett samtalsämne genom åren: Hur mycket alkohol det är okej - eller inte - att dricka.

Vi bråkar om restauranger, sevärdheter och alkoholdrickande...

Min fru tjatar så fort hon ser sånt som inte jag ser, till exempel damm. Och så får man höra jämt att man inte gör någonting.

Jag och min fru brukar vanligtvis gräla på den som för närvarande läser kartan i bilen och dessutom gör det på fel sätt. Vi löste det genom att skaffa en bilnavigator. Min fru var mycket skeptiskt till den i början, men nu åker vi ingenstans utan den påslagen.