"Ska jag berätta om operationen?"

RELATIONER

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Dilemmat

För tre år sedan gjorde jag bukplastik och tog bort min hängande mage. Jag har ärr, men har sagt till killen jag träffat att det kommer sig av ett kejsarsnitt, eftersom jag är rädd att han ska tycka att jag är ”oäkta”.

Yvonne

JA Du har knappast gjort något fel, och älskar han dig accepterar han det beslut du tog för tre år sedan.

Busan

NEJ Om du ville berätta det så borde du i så fall gjort det direkt när han frågade. Men nu när du redan ljugit om det är det bättre att inte prata om det mer alls.

B

JA Ärlighet varar längst. Och varför skämmas för det? Mår man bra själv så är det lättare att älska andra.

Camilla

JA och NEJ Du borde kunna göra det. MEN om du ens tvivlar på hur han skulle ta den informationen, så skulle jag nog råda dig att låta bli.

Heléne

JA Jag tror de flesta killar, särskilt i vår ålder, inte ser ner på sådana saker. Det skulle verkligen förvåna mig. Tycker man om någon på riktigt så spelar sådana saker ingen roll, och jag kan absolut förstå att man vill göra vad man kan för att trivas bättre med sig själv och sin kropp. Berätta. Du har egentligen ingenting att förlora. Lycka till!

J

NEJ Jag tycker inte du behöver berätta, om du inte vill, du har gjort det för din skull that's it!. Allt behöver man inte dela. Ofta läser man om att man som vuxen måste få ha en privat intim sfär, man behöver inte skylta med allt man gör. Man får låsa toa dörren!

M

JA Jag har själv gjort samma operation, och det finns absolut inget fånigt eller oäkta i en sådan operation. Berätta, om han inte kan acceptera att du gjort en operation för ditt eget bästa, så är han inte mycket att ha.

Anita