Publicerad:
Uppdaterad:

Superpappa förlöste sin sambo

Publicerad:
Uppdaterad:

När dottern Maisie föddes var hon blå i ansiktet

Paret hann inte till sjukhuset och brittiska Dave Brown tvingades förlösa sin sambo i hemmet.

När dottern Maisie första gången såg dagens ljus var hon alldeles blå i ansiktet.

Men pappa Dave räddade hennes liv.

Foto: EXCLUSIVEPIX / SCANPIX

Trots att brittiska Emma Habens vatten hade gått fick hon order av läkarna att åka hem och vila – det skulle fortfarande dröja ett tag innan hon skulle föda.

Men bara några timmar senare fick 30-åringen värkar. Det fanns ingen tid att åka till sjukhuset och plötsligt var enda utvägen att föda hemma – med hjälp av pojkvännen Dave Brown, rapporterar The Daily Mail.

– På sjukhuset sa de att jag skulle åka hem, ta två paracetamol och lägga mig ner. Vi gjorde det och några timmar senare, när jag låg ner, bara hände det, säger Emma Haben till The Daily Mail.

Förvandlades till barnmorska

Superpappan Dave Brown berättar att han ringde efter en ambulans, så fort han förstod att det var dags. Därefter kickade adrenalinet in och han förvandlades till ”barnmorska”.

Han hade ingen aning om hur han skulle göra. Men kom ihåg en del tips som han hade sett på tv. Dem använde han sig av under förlossningen.

– Jag sa hela tiden till Emma att hon skulle fortsätta att andas. Jag visste inte att det det var precis det jag skulle säga. Jag hade bara sett att det brukar fungera så på tv, säger han till The Daily Mail.

Blå i ansiktet

Så kom lilla Maisie till världen. Men de första minuterna var allt annat än okomplicerade. Parets nyfödda dotter var blå i ansiktet och andades inte.

Men utan att gripas av panik gav superpappan Maisie mun mot mun-metoden.

Några minuter senare hostade hon till och gav ifrån sig sitt första lilla skrik. Kort därefter anlände ambulansen. Den tog mamma och dotter till sjukhuset, där fick de fick vila ut.

Nu – några dagar efter de dramatiska förloppet är Emma stolt över sin pojkväns insats.

– Dave var fantastisk, säger hon till The Daily Mail.

Publicerad:
Publicerad: