”Vilka tecken finns på att någon är otrogen?”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Läs senaste chattet med Eva Rusz

anonym säger: Hej Eva, finns det någon lösning på att ens sambo ständigt kritiserar och är pedant? Om jag gör något "fel", anmärker han, t ex jag viker kläder ojämnt, lägger osthyveln i fel låda... Uppskattning vet han knappt vad det är, om jag visar t ex en ny kjol kan han kommentera "ja, den sitter bra, nu ser rumpan mindre ut". Och hur kul är det? Vad gör man?

Eva Rusz säger: Ja jag antar du har försökt säga hur du reagerar då han säger så? men du kanske skall i detalj säga till honom hur du KÄNNER det och hur du TÄNKER om/då han säger så. Ett annat alternativ är att du arbetar på att "inte höra" vad han i stunden säger men fokuserar på hans bra sidor som han väl ändå har?

Kristina säger: Hej! Hur ska man göra för att hålla kärleken vid liv när ens pojkvän är deprimerad? Min pojkvän har hamnat i en svår depression och blir behandlad för den just nu. Jag vet inte hur jag ska göra för att fixa den här situationen. Han har inte orkat ge mig så mycket kärlek och omtanke sen han blev sjuk och det tär på mig och vår relation. Tacksam för tips och råd! //Kristina

Eva Rusz säger: Jag tror du måste separera dina tankar kring att din kille ej gillar dig eftersom han just nu inte kan ge dig ngt. Om han har gett dig bekräftelser förut så måste du se det som en sjukdom, vilket en svår depression är. Då har man många negativa tankar om framtiden, sig själv och andra. Försök att inte ta in de negativa tankar han uttrycker, eftersom de tillhör sjukdomsbilden. Lita på att han gillar dig men inte orkar mer just nu!

Maria säger: Efter mer än 20 år med min man och 2 barn i skolåldern, har jag sedan något år hamnat i en kris och vill separera. Han vägrar och säger att jag tar i sönder familjen. Vi lever utan fysisk kontakt sedan många månader eftersom jag inte känner något för honom. Jag känner att depressionen drar mig längre och längre ner och har tankar på självmord för att "slippa" leva med honom. Men egentligen vill jag ju leva och vara med någon som älskar mig och som jag älskar. Ska man stanna kvar för barnens skull? Hur hittar man orken för att göra det?

Eva Rusz säger: Jag tycker du och hsn i första hand skall söka hjälp, t ex familjerådgivning eller terapeut. Om han inte vill så bör du söka hjälp själv så du får hjälp att reda ut dina tankar. Självmordstankar är just nu, antagligen en flykt eller känns som den enda utvägen för dig. Ring ngn omdedelbart!

Tina säger: Hej Eva. På senaste tiden har jag blivit mycket svartsjuka på min underbara sambo. Han har aldrig varit otrogen eller sådant men ibland får jag för mig att han kommer vara det. Att jag inte duger till. Han ger mig ofta komplimanger och säger hur mycket han älskar mig. Jag har börjat kolla hans mobil men aldrig "hittat" nåt. Hur slutar jag upp med mitt kontrollbehov...vi har ju egentligen inga problem. Kram Tina

Eva Rusz säger: ja detta är ditt ansvar eftersom du producerar dina svartsjuka tankar alldeles själv! Påminn dig varje gång du sätter igång, att rabbla upp alla fakta/bevis du har som talar emot dina tankar och känslor. Sluta att kolla, bit ihop allt vad du kan då du får impulser att kolla mobilen. Håll dig NUET, sluta att förstöra din framtid med tankar!

Jenny säger: Hej Eva, jag står i valet om jag ska visa mitt intresse för en kille som dessvärre redan har en partner. Vi har varit i samma krets under några år och jag har fått känslan av att han på någon nivå besvarar mina känslor. Hur ska man gå tillväga för att det inte ska bli oåterkalleligt. Vill ju inte förlora honom då vi har gemensamma vänner.

Eva Rusz säger: Ja det är en inte alltför lätt fråga! Man varför över huvudtaget ”ge dig på det” då han redan är upptagen? Om han skulle vara intresserad av dig så kanske han också hade ett ansvar att visa vad han känner? Du kan ju alltid fråga honom, men mitt råd är att inte lägga ner energi på en upptagen man!

JoJo säger: Hej! Jag en man nyss 60 skild sen många år men kommer inte vidare! Jag känner mig som ett känslomässigt nav i familje hjulet o kan inte slita mig o skapa eget eget liv!! What to do?

Eva Rusz säger: Det är givietvis en stor och kanske svår omställning att bli "singel" i din ålder, men det behöver du inte var om du inte vill! Försök reda ut vad DU skulle bli glad av att göra, som hobby el annat? Vad du vill göra eller uppleva på helger etc? det finns en mängd olika singelresor och klubbar du kan anmäla dig till där du kan få både nya vänner och kanske en ny partner! Det kommer fixa sig, se på ditt nya liv med nyfikenhet!

elin säger: Jag har ett enormt kontroll behov över min kille. Jag vill veta med vem och om vad han pratar. Jag vill alltid veta allt, får jag inte det så mår jag dåligt och blir arg/ledsen. har även ett stort behov av att känna mig behövd. detta tar koll på vårt förhållande. Vad gör jag?

Eva Rusz säger: Om det är "enormt" så är det bästa att du säker hjälp. Är du under 24 år kan du söka ungdomsmottagning och tala med en expert. Kontrollbehov kommer ofta från en inre otrygghet i kombination med en föreställning att man inte "duger" eller är "värdefull". Men detta är egentligen enbart en föreställning inget annat. Du kan alltid öva dig på att hejda dina impulser nästa gång du "måste" kolla honom, Alltså känna efter om du verkligen INTE klarar av det ändå? Rida ut stormen med att inte kolla alltså. Pröva!

jag säger: Hej. Jag har för några veckor sedan blivit dumpad. Men jag har riktigt svårt att gå vidare. Jag och mitt ex har fortfarande en mycket intim relation och det känns som han vill ha mig. Han säger dock att han inte känner för mig, att hans känslor är borta. Ändå håller han mitt hopp uppe och på nåt sätt håller mig kvar nära honom. Jag låter självklart detta se för jag vill ju ha honom tillbaka. Nu har det gått för långt, jag gör allt fel, jag tjatar, jag hotar med att ta livet av mig, och allt möjligt. Jag vet inte hur jag ska kunna gå vidare, hur jag ska kunna släppa honom och börja leva igen.

Eva Rusz säger: Köp boken "Dumpa honom" av Greg Behremdt mfl. Kostar just nu 99 kr på Åhlens! Den tar upp alla nitar vi vanligtvis går på då ngn ger oss dubbla budskap och då vi själva försöker tolka in ngt annat än vad som egentligen sker! Läs!

tjej 17 säger: vad kan jag göra så min pojkvän börjar lita på mig helt o hållet? jag har vart elak mot honom förut men har skärpt till mig.

Eva Rusz säger: Fortsätt att tala sanning och sluta vara elak, Stå för vad du gör. Bra jobbat att du har kunna ändra ditt beteendemönster! sen är det upp till din kille att ta ett eget beslut att han VILL lita på honom. Fråga honom om det!

Maria säger: Vad gör man åt en pojkvän som aldrig kan visa sina känslor förutom på fyllan? Försöker man annars prata om det så viftar han bara undan det och det blir ingen diskussion och allt upprepas igen.

Eva Rusz säger: Sluta prata och ta kroppskontakt med honom vid de tillfällen då du vill känna honom nära dig. var lugn och inte full, krama honom osv. Ju mer du kräver ju mer kan det låsa sig för honom. Öva på en annan "kanal" alltså - kroppsspråket!

Emma säger: Hej Eva! Jag har varit tillsammans med min kille i 7 år. Allt i förhållandet är bra. Men när jag är ut på krogen utan honom och träffar andra killar, så flirtar jag i massor. Det är jobbigt efteråt, men inget jag kan kontrollera. Jag behöver få veta av andra att jag "är något". Jag har inte vågat berätta detta för min pojkvän, för det skulle såra honom mycket. Hur kan jag bli av med detta?

Eva Rusz säger: Du kan visst ta ansvar för det om du vill! Du kan t ex berätta för din kille att du behöver mer uppmärksamhet och annat. Rikta ditt fokus inåt din relation isf för utåt. Fråga dig själv vad är det egentligen du vill ha eller behöver eftersom du går ut och hämtat det utanför din relation? Fundera!

kär eller galen? säger: Hej! Jag har sen ngr år haft kontakt med en kille som påstår att han älskar mig och vill gifta sig med mig. Men jag har inte kunnat bli allvarlig med honom då han har haft en kriminell bakgrund. Jag har sagt till honom att jag inte kan ge honom en chans om han inte bättrar sig. Han lovar att göra det, men han kommer aldrig ngn vart. Nu har jag även fått reda på att en nära killkompis till mig som jag har pratat med nästan dagligen i flera år är intresserad. Jag och killkompisen har alltid kul ihop och stortrivs i varandras sällskap. Hur vet jag vem som är bäst för mig?

Eva Rusz säger: En kriminell bakgrund som man inte kan ändra på är inte värd att satsa på! Ord men ingen handling finns! satsa på den andre killen istället!

Ellinor säger: Hej Eva. Vilka tecken är vanliga om ens kille skulle vara otrogen eller vilja lämna än? //Ellinor

Eva Rusz säger: Det finns inga generella tecken eftersom vi alla är olika! Men givetvis kan ett tecken vara att man drar tillbaka sina känslor, inte har tid att umgås osv. Fråga honom annars vad som försiggår inom honom.

Eva Rusz säger: Hej alla som chattat och velat chatta! Tack för idag vi hörs nästa vecka igen!

Kram Eva

Publicerad: