Trendigt med erotiska leksaker

RELATIONER

Vi tipsar om de bästa just nu

Snygga, smakfulla sexleksaker är inne. Så varför inte hoppa över chokladen och blommorna och satsa på något mer erotiskt i år?

Aftonbladet lät ett vanligt par testa och betygsätta tio produkter på marknaden.

Foto: Sexleksak med stil.

Sexleksaker har tagit klivet från snusk till att bli en naturlig krydda i sexlivet. I dag behöver man inte söka sig till bakgator utan även c/o Stockholm på hippa Götgatsbacken säljer designade sexleksaker. Men hur bra är prylarna? Vad är romantiskt och få och vad är bara hopplöst?

Vi lät ett par i trettioårsåldern utan tidigare erfarenheter av sexleksaker testa och betygsätta erotiska produkter.

De konstaterade att dyrast faktiskt är bäst. Lelos väldesignade vibrator blev parets favorit, tätt följd av massageolja och layamusen, som snarare ser ut som en datormus än en sexpryl.

- Dom här tre prylarna kommer vi absolut att använda i framtiden, säger testparet.

Annars ger de inte mycket för kvaliteten på prylarna. En vibrator hade en batterilucka som lossnade under användning, en annan lät som en elektrisk tandborste och en tredje hade ett hölje som såg ut att gå sönder. Chokladfärgen rann ut och det erotiska pudret vållade storstädning istället för en mysig helkväll.

- Finns det inga kvalitetskrav och konsumentregler för sexprylar, undrar en av testpersonerna? Det känns som många tillverkare utnyttjar att folk tycker att det är pinsamt att reklamera en dildo.

Terri Herrera Eriksson