Kvinnor i kubik

RELATIONER

De förverkligar sin mc-dröm

Foto: MC-gäng för 50+ Alla pantertanter på bilden är över 50 och har barnbarn.

Passa er!

Här kommer mc-klubben för pantertanter som älskar att åka hoj.

Lisbeth grundade klubben 2001 med tre kompisar. Sedan dess har klubben bara växt, och nu är de 31 medlemmar som åker på körträffar och gör utflykter ihop.

-En dam med silvergrått hår och rullator i 70-80-årsålder kom fram när vi hade stannat till en gång. Hon ville vara med, men tyckte hon var för gammal. Då sa vi att åldern har du faktiskt inne, säger Lisbeth och skrattar.

Varsin glidarhoj

Folk höjer på ögonbrynen när de dundrar fram på Sveriges landsvägar, mc-gänget för kvinnor på 50 +.

-Wow, tycker de. Folk tycker det är häftigt, men inte förrän vi tar av oss hjälmarna och rynkorna kommer fram, säger Lisbeth Wigström, 54, och skrattar.

De flesta av dem hade bara åkt med folk i familjen, och aldrig kört själva. Att ha en egen motorcykel var bara en dröm. Men de tog mod till sig en efter en, och skaffade sig varsin glidarhoj som de nu stolt visar upp.

Våga göra sina "sen"

- Det är viktigt att våga göra sina "sen", sånt man ångrar att det aldrig blev av när man sitter på ålderdomshemmet. Ett av dem har varit att rida på en vit häst, ett annat att åka motorcykel. Nu har jag gjort bägge.

Ingrid Wannfors är färskast i gänget. Hon köpte sin första hoj för två veckor sen, till barnens häpnad.

-"Mamma, har du köpt en mc", sa de. Och jag tycker att det är en mäktig känsla att köra motorcykel, fast jag inte kör fortare än 65. Jag är faktiskt glad när man inte får köra snabbare än 30 och 50, haha, säger Ingrid.

Så blir du en pantertant

För att få bli medlem i klubben Pantertanter MC måste du:

Anders Munck