”Vi gick vidare efter otroheten”

RELATIONER

Liam och Susanne har det bättre tillsammans idag

Liam och Susanne Landberg träffades i april 2004 efter att ha dejtat på nätet en kort period. I början var allt ljuv kärlek och het passion.

Foto: MER LYHÖRDA. Liam och Susanne med Liams son William, 4 år. Efter krisen känner de sig starkare tillsammans.

– Det började strula till sig på senvåren, säger Liam.

– Vi hade ekonomiska problem och jag låg i en uppslitande vårdnadstvist. Vi pratade allt mindre med varandra och det resulterade tyvärr i att jag, som ett sätt att fly, var otrogen, säger Liam.

Hur upplevde ni den krisen?

– Det är klart att det var smärtsamt och jobbigt. Men efter att vi hade pratat ut och bestämt oss för att fortsätta tillsammans har vi blivit mer rädda om varandra och mer måna om att vara fullständigt ärliga mot varandra, hur jobbigt det än är, säger båda med en mun.

Funderade ni på att separera?

– Vi har alltid haft ambitionen att vi ska ta hand om vårt förhållande och ingen av oss har på allvar umgåtts med tanken att dela på oss. En kort period pratade vi om att eventuellt ta en paus på en vecka, men efter många och långa diskussioner löste vi den krisen också, säger Susanne.

Hur är ert förhållande nu – efter krisen?

– Det har blivit bättre. Vi bråkar mindre och vi pratar ännu mer med varandra. Vi är mer lyhörda och mer rädda om vårt äktenskap, säger Liam.

– Vi har ingått ett äktenskap och då gav vi ju löften till varandra att vi skulle älska varandra i nöd och lust. Nu har vi klarat oss igenom både glädje och sorg, lycka och smärta, och vet att det håller, säger Susanne.

Kan en kris till och med vara bra för ett förhållande?

– Ja, jag tror faktiskt att det kan vara bra. Att gå igenom en kris kan fördjupa förhållandet, om man är beredd att lägga det bakom sig och gå vidare, säger Liam.

Hur viktigt är det med stöd utifrån under den här perioden, tycker ni?

– Det kan både hjälpa och stjälpa. Jag tror att det är viktigt att man fattar sina egna beslut utifrån sina egna känslor, säger Liam.

– Visst kan man ta emot råd och stöd men i slutändan måste man alltid lita på sig själv. Om man är beredd att jobba på förhållandet båda två kan det bli något bra av det, säger Susanne.

Liams och Susannes råd till andra i kris

Caroline Engvall ([email protected])