Relationer

– Jag är ett ”tantslems”-offer

RELATIONER

”När damerna började bli berusade så ökade tafsandet”

Många män som blivit utsatta för äldre kvinnors sextrakasserier har hört av sig till Aftonbladet.

En majoritet av dem arbetar inom restaurangbranschen - och en hel del är vanliga kroggäster.

Aftonbladet har valt att anonymisera inläggen.

Rickard: ”Jobbade som servitör för ett tag sedan, och kommer speciellt ihåg ett tillfälle. Det var rätt mycket folk och jag kom med två brickor, en i vardera hand, och det var en del damer/tjejer som passade på att ta på mina personliga delar?”

Magnus: ”Ett exempel är för något år sedan då jag som 23-åring skulle ut på krogen. Jag hann bara kliva in, hänga av mig jackan samt börja gå uppför trappan innan jag plötsligt kände en hand klämma på min rumpa. När jag vände mig om fick jag se en tant på sisådär en 45-50 år. Det var en annorlunda start på kvällen.”

”Fick erbjudande om pengar”

Claes: ”Var vid tillfället 19 år och jobbade som servitör. Framåt midnatt när damerna började bli berusade så ökade tafsandet. Oftast tog de tag i rumpan och kommenterade den, men då och då även i skrevet. Flera gånger blev jag tillfrågad om jag inte kunde tänka mig att följa med till ett hotell efter att jag slutade jobbet. Fick även erbjudande att få pengar för detta, allt mellan 1000 och 4000 kronor.”

Niklas: ”När vi ställer oss i hissen så kommer det ett gäng med kvinnor, jag börjar konversera med en av dem. Rätt som det var så frågar en av de äldre i gänget vad det är jag har på armen. 'Jaa, det är en av mina tatueringar' svarar jag. Då tar kvinnan tag i skjortan och sliter i den så att knapparna flyger och min överkropp i stort sett blottas. Det slutade inte med det utan kvinnan börjar slicka på min arm och på bröstet.”

”Det var inte korven de ville åt”

Mattias: ”Jag har jobbat inom restaurang i över 15 år och varit med om det mesta. Att få höra vad man kostar för en natt är inte ovanligt, ej heller med grövre saker. Det vet alla som jobbar på krogen att fulla kvinnor är odrägliga. Jag har blivit insläpad på damtoaletten där de försökt att tafsa och göra upp om att jag skall följa med dem hem när krogen stänger. Värst var det när jag hade korvförsäljning vid en krog, det var inte den kokta korven de suktade efter?”

Micke: ”Jag och mina vänner var väl ungefär 25 år när jag hade fest i mina föräldrars hus. Efter ett tag kom en granntant in och snäll som man är så bjöds det på nån grogg. Efter ett tag kommer ett par av mina killkompisar fram till mig och säger att den där tanten springer och tar oss i skrevet - jag blev lite chockad men garvade mest. Senare när hon började fatta tycke för mig rullade jag ihop en handduk som jag stoppade i byxorna så det såg ut som jag var STOR?När hon sedan rörde mig mellan benen blev hon alldeles tyst. Det här var visserligen en rätt kul grej men jag har även råkat ut för andra äldre kvinnor som ska hålla på och tafsa - lika äckligt för en kille som en tjej tycker jag”.

"Tröttsamt och avskräckande”

Stefan: ”I nästan varje medel- och storstad finns en 30+ krog med disco kombinerat med dansband och att vistas där som lammkött (28 år) är detsamma som att få antingen häcken söndernypt eller lemmen smekt gång på gång av utsvultna 50-taggare. Tröttsamt och avskräckande”!

Mats: ”Visst finns tantslem och det är inte ovanligt. Jag jobbade tidigare som reseledare i Spanien och det tillhörde vardagen att bli sexuellt trakasserad av framförallt medelålders och äldre damer. Det kunde röra sig från allt från små inviter och meddelanden till mycket mer handgripliga aktiviteter. Man försökte skoja bort det och glömma vad som hänt och varna sina arbetskamrater för de värsta slemmen. Många var gångerna när man kände sig förödmjukad och förolämpad”.

”Hon satte sig i mitt knä”

Peter, 30: ”En tant på 62 år på jobbet tar en på rumpan och är väldigt 'inställsam' - men värst var det på en personalfest då hon satte sig i mitt knä och började pussas. Man blev lite ställd. Det verkar vara okej för kvinnor att bete sig så.”

Johan: ”Jobbade på ett jobb som 23-åring och det var en "tant" på 40 som försökte förföra mig ideligen.

Värst var på en personalfest då hon och hennes väninna slog vad om vem som skulle få mig och de tog min garderobsbricka för att jag inte skulle kunna fara hem.

"Jag ska lära dig nåt du aldrig varit ned om”, sa de.

Nåja det blev aldrig så att de fick lära mig nåt. Den kunskapen fick jag på annat håll. Men otrevligt var det.”

Läs mer

Sammanställt av Mia Carron

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer