”Hon dödade vårt barn”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Gästkrönikör Angus Liddell om beslutet han inte fick vara med i

Visst är det fantastiskt att människor kan skicka signaler till varandra, utan att säga några ord vet vi plötsligt att vi kommit överens om något.

Angus Liddell lämnade en flickvän när hon på 80-talet gjorde abort utan hans vetskap.
Foto: Stig-ÅKE JÖNSSON
Angus Liddell lämnade en flickvän när hon på 80-talet gjorde abort utan hans vetskap.

Så var det när vi slutade använda preventivmedel, jag och min dåvarande flickvän. Som ett brev på posten infann sig snart graviditeten som vi önskade.

Min högsta önskan i livet hade gått i uppfyllelse, ett barn som jag skulle kunna ge allt, som vi skulle kunna ge allt. Vi som delade kärlek och vardag på ett jättefint sätt, vilka om inte vi skulle kunna förmedla harmoni i vårt hem?

Jag hade gett mig själv ett löfte för länge sedan då jag tvingades att lämna min far bakom mig och försvinna till ett annat land. Mina barn ska minsann aldrig behöva vara utan sin pappa. Den dag jag blir pappa ska jag alltid finnas där, alltid.

Men en dag kom jag hem från jobbet och möttes av en lapp på bordet där det stod. ”Jag mår inte bra, funderar på abort, har åkt till min mor för att vara ifred och tänka.”

Det var omöjligt att få kontakt med henne och i tolfte veckan kom hon hem, utan att jag fick vara delaktig, utan ens en diskussion, hade hon gjort abort, dödat vårt barn, på egen hand utsett sig till enväldig domare.

Med vilken rätt kan man göra så?

Jag tog min tandborste och lämnade allt som kunde påminna mig om detta hem. Jag minns att jag gick ner till kyrkan och grät.

I stället för att vara tre var jag plötsligt själv. Tänk om det funnits en minneslund för små under.

Angus Liddell,

42-årig gift tvåbarnsfar,

målare och författare, Kävlinge.

Så här svarade män om aborter

Läs också

Publicerad: