”Jag är 27 år och oskuld”

RELATIONER

Linn Heed säger: Hej på Er i sommarvärmen...

Jonte säger: Vilket är det bästa stället att ha sex utomhus nu i sommar, tycker du?

Linn Heed säger: Någonstans där det känns spontant, fritt och ohämmat. Kan vara på en klippa i skärgården, på den avskilda bryggan, på ängspromenaden och så vidare. Tänk bara på att visa hänsyn till andra människor. Det är långt ifrån alla som uppskattar att bli åskådare till något som för dem flesta anses privat och intimt. Men fortsätt älska, det mår vi bra utav.

säger: Hej jag är en tjej som är oskuld, gör det mycket ont att göra det första gången tack på förhand

Linn Heed säger: Det är svårt att ge dig ett helt 100% svar, eftersom vi alla människor upplever saker och ting olika. Det är en myt att samlagsdebuten ALLTID innebär smärta och blod. Det är inte alls ovanligt att det inte blöder, och det behöver inte göra ont. Ofta handlar det om nervositet och att man spänner sig i onödan. Då kan smärtan uppkomma av det. Försök bara ta det lugnt och ta god tid på er med ett långt och skönt förspel. Berätta för din kille att du är oskuld så är han säkert extra förstående och försiktig. För många killar är det ett enormt stort förtroende att få vara den allra, allra första. Lycka till!

säger: min kille slaknar mendans vi håller på. vad kan man göra åt det?

Linn Heed säger: Inte göra så stor sak utav det. Ju mer uppmärksamhet ni lägger på det slaknade ståndet, desto svårare kommer det bli för honom att "komma igen". Fortsätt mys och gosa med varandra. Ståndet kommer och går det är inte ovanligt eller konstigt. Fortsätt bekräfta honom med kyssar, smek och ord. Det är så lätt att han känner sig misslyckad och dålig och den erfarenheten brukar tyvärr "sparas" till nästa gång och påverka utgången även då. Så ta det bara lugnt.

Up and cuming säger: ibland har jag svårt att komma när akten drar ut på tiden vilket i och för sig är bra men avslutningen ska ju vara finalen inte ett antiklimax. några tips?

Linn Heed säger: Du verkar väl bekant med din kropp och hur du faktiskt fungerar. När du känner att det börjar gå för lång tid, så kanske du eller din partner kan smeka dig till orgasm, för att sedan fortsätta att tillfredsställa din partner. Det är ju inte helt lätt att alltid komma samtidigt i en grand final, utan man kan hjälpa varandra och ge och ta.

Catta säger: Hej Linn! Jag upplever inte samma lust som förr eftersom att det känns som att min sambo tar mig för given. Jag skulle vilja att han uppmärksammade mig på samma romantiska sätt som i början av vår relation, kan dock inte säga något om detta för då gör han det enbart för han känner sig tvungen och kommer hem med en bukett rosor nästa dag sen fortsätter allt som vanligt. Vad ska jag göra? Känner mig fast i vardagstristessen..

Linn Heed säger: Ja vardagstristessen kommer i varje relation varken man vill det eller inte. Det handlar om att förhålla sig till den, och på ett sätt acceptera att det är skillnad mellan fest och vardag och att vara nykär och "långkär". MEN att fortsätta uppvakta varandra med en tanke, ett ord, en handling ÄR viktigt. Vad händer om du visar honom dessa små kärleksvinkarna, utan att faktiskt kritisera honom direkt genom att be honom vara lite mer uppvaktande????? Blir han glad, likgiltig, överraskad och själv initiativrik? Ibland måste man ge för att få ta... Du kan även prata med din kille och önska att ni skulle kunna göra minst en sak för varandra varje dag, som är bra för den Andre. Det kan vara allt ifrån stort till smått, men någonting som visar att ni bryr er om varandra. Detta påverkar i sin tur er relation eftersom det blir mer harmoniskt och kärleksfullt. Pröva och se om du får någon respons.

speciella jag säger: hej! tackar för många bra svar :D när jag och min pojkvän träffas, blir det mest att vi har sex. Där finns massvis av andra saker vi kan göra (trots inte världens bästa ekonomi) men det blir ändå mest sex. Det är superbra sex men jag vill att det ska vara något mer. vi har varit tillsammans i 4 månader och har träffats tre gånger pga det långa avståndet. nu i sommar ska jag flytta upp till honom och jag vill inte att vårt liv ska bestå av sex. jag är sexton och han är snart sjutton.

Linn Heed säger: Jag förstår ditt dilemma och din känsla, men jag skulle ändå vilja lugna dig lite grann. Ni har varit tillsammans i 4 månader, men bara träffats vid tre tillfällen. Det är inte alls konstigt att ni hamnar i sängen med varandra och att det är där som er gemensamma resa börjar. Ni känner stark attraktion för varandra och det är svårt att låta bli varandra när ni väl ses. Det låter ju fantastiskt att ni redan, efter så få gånger ha superbra sex. Det bådar gott inför framtiden. Jag tror, eller är helt övertygad om att ni kommer få en strålande sommar tillsammans där det både kommer att finnas tid och intresse för er att lära känna varandra bättre och på andra plan än i sängen. När ni bor tillsammans och ses varje dag, så kommer tiden att fyllas med så mycket mer. Ta det lugnt. Det här blir en bra sommar.

Steffo säger: Hur frågar man tjejen om man får spruta henne i ansiktet utan att låta som en pervers rackare???

Linn Heed säger: Ja, helt enkelt genom att ställa frågan så rakt och ärligt som man kan. Helst inte i den heta stunden i sängen, då det kan vara svårt att värja sig och faktiskt säga ja, fast man kanske inte känner för det. Ta upp det vid något bra tillfälle när ni har en schysst kommunikation och att du skulle vilja pröva det, om hon vill. Ställ det inte som ett krav och gör inga onödiga tillägg som att "tidigare tjejer har gillat det..." det är totalt ointressant i sammanhanget. Att känna sig pervers ligger nog mer hos dig än hos din tjej. Fråga och acceptera det svar som du får.

Grodanboll säger: Jag undar hur jag ska få min flickvän och ställa upp på analsex när hon är nykter.

Linn Heed säger: Att ställa upp på analsex låter mer tvingande och pliktskyldigt än kärleksfullt och ömsesidigt. Analsex är något som man verkligen själv måste vilja. Det kräver tillit och försiktighet och är ingenting som kan tjatas till eller tvingas fram. OM din tjej bara går med på det när hon är onykter, så låter det i mina öron som att hon har svårt att egentligen vilja ha det, men tycker att det är ok när hon ändå inte är riktigt närvarande. Det låter bekymmersamt och är snarare det som du bör fråga henne om. Det vore väl ändå skönare att ha ömsesidigt analsex när ni båda är nyktra, än när hon är onykter och inte riktigt med???? Ta en funderare över detta och ett snack med din flickvän!

Osäker säger: Hej Linn, jag är en kille på 27 år och oskuld. Jag blir fruktansvärt osäker på hur jag ska beté mig när det kommer till tjejer. Det blir pinsamma tystnader eller så är mina kommentarer inte fångande. Finns det hjälp att få och i så fall var? Tack på förhand.

Linn Heed säger: Det är lätt att hamna i onda tankecirklar där negativa tankar och nervositet hindrar dig från att komma loss, ta nästa steg och gå vidare. Du behöver jobba med din osäkerhet och stärka ditt självförtroende. I samtal, behöver inte vara en låååång terapi, utan i stödjande samtal några gånger kan du få nya infallsvinklar och idéer om hur du kan gå vidare och hantera situationerna. Det finns privatpraktiserande terapeuter på stan, förvisso ganska dyra. Om du är student så kanske studenthälsan kan vara en lösning? Det är så lätt att fokusera på sina tillkortakommanden (som vi alla har och brottas med till och från) istället för på dem tillgångar som varje människa har. Du är BRA, och du KAN. Våga tro på dig själv!

säger: Hejsan! Jag har lite prickar på snoppen som syns ganska bra. Tror du att de skulle avskräcka en tjej ifall hon såg det när vi skulle ha sex? Känner mig lite dum

Linn Heed säger: Jag vet inte vad det är för prickar. Har du haft oskyddat sex, så kan det vara kondylom (könsvårtor) som du har fått och då bör du gå till en läkare och få det bekräftat. Det kan också vara så kallade penila papler, helt normalt och ofarligt, som du har på snoppen. Är du osäker så gör en check, men jag tror inte att det avskräcker en tjej.

Moderator säger: Det var många som ville chatta, men nu tar vi sista frågan!

Tina säger: fattar inte varför jag aldrig får orgasm när jag har samlag.. ere så me alla tjejer? kommer jag alltid va så eller kan jag träna min nåt särskillt?

Linn Heed säger: Kliv av orgasmjakten. Jag vet, det låter enkelt, tråkigt och uttjatat, men det är det bästa tips som jag faktiskt kan ge dig här och nu. Ju mer du jagar efter orgasmen desto längre ifrån målet kommer du. Vissa tjejer får orgasm vid samlag, andra inte. De allra flesta behöver någon form av klitorisstimulering för att överhuvudtaget uppnå orgasm. Det kan innebära stimulering med hand, tunga, höfter och så vidare. Utforska din kropp på egen hand. Onanera och upptäck vad du njuter av. Försök överföra dessa kunskaper till situationen när du är tillsammans med din partner. Visa hur du vill bli smekt, kanske vågar du smeka dig inför din kille. Regelbundna knipövningar är också något som gör det både lättare att få orgasm och få starkare orgasmer. Så kniiip och öva upp din slidmuskelatur. Lycka till!

Moderator säger: Stort tack till Linn Heed och till alla som ville chatta!

Linn Heed säger: TACK alla underbara Chattvänner. Det var länge sedan vi hördes av, men vi ses till chatten redan nästa vecka. KRAMAR!