Publicerad:
Uppdaterad:

forts. Petra Nordlund

Jag vet att du var nära att gå till Aktuellt.

– Ja, det var nära. Vi diskuterade. Mer vill jag inte uttala mig om det.

Vilket är det bästa nyhetsprogrammet?

– Våra 22-nyheter är bra. Sen gillar jag Rapport. Men alla är bra.

Har du aldrig känt för att säga ”kuk” i en sändning.

– Nej.

Staffan Dopping sa ju ”fitta” i morgonsoffan.

– Den var kul (skratt). Han är ju så fantastiskt duktig på språk.

Det blev en freudiansk felsägning när han skulle stoppa kryptonit i f-i-c-k-an.

– Det slant lite. Och det var svårt att korrigera eftersom han påannonserade ett barnprogram. Själv har man ju råkat ut för att prompterförarna skrivit ”pillesnopp” och liknande när man ska köra nyheterna men jag har ändå klarat mig.

Du får inga tvångstankar att säga något?

– Nej. Men det kan hända att jag får en känsla av att jag kollar på mig själv snett bakifrån. En utomkroppslig grej. Det är läskigt och jag vet inte vad jag ska göra åt det.

Vem är Sveriges bästa nyhetsankare?

– Bengt Magnusson för jag vet hur bra och cool han är i stressade situationer.

Mest överskattade?

– Jag säger bara snälla grejer.

Så du har inga synpunkter på att TV4 känns väldigt präktigt nuförtiden?

– Tja. Kollar jag på serier så ser jag väl hellre på andra tv-kanaler.

Hur känner du dig i rollen som offentlig person?

– Folk tycks inte ha riktig koll på vad jag jobbar med. De verkar känna igen mig mer som en vädertjej och frågar mig om det inte blir sol snart (skratt).

Vad får du för tittarrespons?

– Bra. Jag får bara snäll post för det andra gallras ju ut. Men jag får lite konstiga e-mail. Det kom ett riktigt grovt mail häromdagen som började normalt men som blev jätteobehagligt och rått om sex och sånt. Det fick säkerhetsavdelningen ta hand om. Någon rasistorganisation har skrivit att jag är en mediasoldat och subba en två-tre gånger men att få brev från rasistidioter struntar jag i.

Inga mer direkta hot?

– Det var en störd kille som kom in till växeln och sa att han skulle mörda min dåvarande kille. Då ringde de från våldsroteln och det var läskigt för den här killen var våldsbenägen. Det var ju obehagligt men det var inget mer att göra åt det.

Och din kille var ju Viggenpilot...

– ... så han kunde ju skjuta en missil på honom, precis.

Den tv-tjej som säger att hon inte får knäppa hotbrev ljuger ju.

– Det tror jag också. Men de manliga kollegorna får ju också brev. Av tanter som tror att de är gifta med dem (skratt). Men det är kanske inte lika rått.

Blir du rädd någon gång?

– Jag är inte rädd av mig. Jag har alltid haft taskig självbevarelsedrift, jag har kastat mig ut från tak för att se om det fungerar, om jag kan flyga (skratt).

Hur många ärr har du?

– Jag klöv näsan mitt itu mot en gardinstång efter att ha hängt mig i en gardin när jag var liten. Högerknät är ärrigt efter att jag släppt en cykelstyret i en backe. Jag brände mig illa på magen när jag skulle värma mig med ett strykjärn mot morgonrocken. Jag har opererat bort en cysta på halsen och har spår efter en bortopererad blåsa på munnen. Och händerna är förstörda efter knivar och osthyvlar. Jag har säkert fler ärr.

Du är väldigt norrländsk för övrigt.

– Vadå?

Du försvarar ju alltid Norrland.

– Jo, det stämmer. Jag vet inte varför jag har blivit en sån patriot. Folk härmar mig till och med på jobbet. Jag känner mig som en norrbottning men jag kan inte definiera vad det är.

Ska du flytta tillbaka till Svartbjörnsbyn (utanför Boden)?

– Mamma och pappa bor ju fortfarande kvar där så det behövs inte. Men jag lär inte flytta tillbaka. Men det är mysigt, de bor i en gammal bondgård där vi hade får och nån gris och så när jag var yngre. Och nej, jag luktade inte gris i skolan. Men jag hade däremot mul- och klövsjuka så folk ropade ”muuu” efter mig i korridorerna. Det var inte så kul, för jag hade stora variga köttsår i ansiktet och på händerna.

Nu kommer vi till ett gäng frågor som du inte gillar; du flyttade ihop med en hyvens kille i en villa men bröt upp efter ett par månader.

– Ja. Men jag pratar inte om det där.

Du har en ny kille som heter Krister.

– Han är bra och det är lugnt. Han jobbar med att utveckla mjukvara för att klippa film.

Kär?

– Jag är kär.

Och extramamma är du nu va?

– Det där är för privat.

Vad är det värsta som har hänt dig?

– Det är inget jag kan prata om. Det har hänt riktigt jobbiga grejer, jag har haft det tungt som många andra.

Det näst värsta som har hänt dig då?

– Ja...det klart att det är jobbigt med separationer. En jobbig grej att vara över 30 och inte ha barn. Men det får jag vänta på, det går inte just nu. Men jag är otålig.

Värsta fyllan då?

– När jag var 18 år så var jag riktigt full på en nyårsafton. Jag spydde på discoteket i Luleå, i en soffa tror jag. Det är något som jag helst vill glömma.

Till sist; Du har ju en hyfsad förmåga att värdera nyheter. Berätta en bra historia om dig själv som du vet skulle bli en bra löpsedel.

– Jag har inte försnillat några pengar, jag har inte haft några konstiga kärlekshistorier och jag har inte knarkat.

Försök ändå.

– Att jag klöv näsan är kanske inte så spännande. Jag tog min mammas vigselring en gång och gav den till min kompis Lisa, sen tordes jag inte ta tillbaka den. Men nä. Här har jag en kanske: Jag tog en springnota på en restaurang i Stockholm när jag inte hade mycket pengar. Vilken löpsedel!!!

Möjligtvis på ett informationsblad i Svartbjörnsbyns hembygdsförening.

– Ähh, jag är en för snäll tjej helt enkelt.

Fakta/ Petra Nordlund

Per Nunstedt

Publicerad: