21 år - redan fembarnsmor

RELATIONER

Susie: Vi pratar rean om att skaffa en till

LONDON

Susie Christian är 21 år. Och fembarnsmamma.

-Vi pratar redan om att skaffa en till, säger hon.

Foto: ung storfamilj Dax och Susie har fått fem barn på fem år, men nöjer sig inte med det. Rhiver, 11 månader, Neo, 2, Ethan, 3, Neisha, 4, och Hope, 5, ska få minst ett syskon till.

Susie och hennes man Dax träffades redan på högstadiet. Under en skolresa klickade det. Rejält.

När Susie var 15 år, efter att de varit tillsammans i ett år, bestämde de sig för att skaffa barn. Som ett brev på posten anlände dottern Hope nio månader senare.

"Vi var kära"

-Graviditeten var planerad eftersom jag och Dax var kära och ville ha barn. Det var inget stort beslut. Vi ville verkligen ha familj, säger hon till Daily Mail.

Sedan dess har barnen kommit i en lika jämn som strid ström. Neisha, Ethan, Neo och Rhiver. Nu lever Susie, 21, och Dax, 23, tillsammans med barnen i en kommunal fyrarummare i Norwich i sydöstra Storbritannien. De får bidrag för att få tillvaron att gå ihop.

-Jag vet att en del är redo att döma oss och vad de tycker om unga föräldrar. Men vi vill inte leva på bidrag, utan vi vill försörja oss själva, säger Susie.

- Vi är väldigt sparsamma. Tack och lov gillar barnen nyttig, hemlagad mat.

De knappa ekonomiska förhållandena skrämmer inte paret. Fem barn är inte nog.

-Vi pratar seriöst om att skaffa minst ett barn till. Dax har alltid sagt att han vill ha åtta barn. Jag trodde han skämtade, men nu är jag inte så säker längre.

Ångrar inget

Susie Christian ångrar inte att hon ägnat sin ungdom åt att uppfostra barn.

-Jag har sett tjejer i min ålder gå ut och bli jättefulla. Det har aldrig varit min grej.

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM