Relationer

Sexråden till skolbarn skakar Storbritannien

Av: 

Sofia Ström

RELATIONER

Barnen uppmanas få orgasm varje dag

Det puritanska Storbritannien skakas i grunden efter hälsomyndigheternas nya riktlinjer:

Skolbarn uppmanas att få en orgasm om dagen, för att minska risken för hjärtattacker och slaganfall.

De brittiska hälsomyndigheterna, NHS, har tagit fram nya råd för att modernisera landets sex- och samlevnadsundervisning, rapporterar Daily Mail.

En broschyr kallad "Njutning", distribueras till elever, föräldrar, lärare och fritidspedagoger – och slår fast att barn har "rätt" till ett bra sexliv.

En orgasm om dagen

Här står bland annat att "hälsoexperter förespråkar fem frukter eller grönsaker om dagen och 30 minuters fysisk aktivitet tre gånger i veckan. Varför inte sex eller onani två gånger i veckan?".

Och med denna slogan – "En orgasm om dagen håller doktorn borta" – förklarar man att orgasmer kan minska risken för hjärtattacker och slaganfall.

Om eleverna inte har sex med en partner uppmanar hälsomyndigheterna dem att onanera.

Uppmuntrar icke-byxmyndiga?

Broschyren har orsakat rabalder i Storbritannien och föräldragrupper anser att den uppmanar minderåriga barn till att ha sex, och att den kan leda till att sexuellt överförbara sjukdomar sprids samt oönskade graviditeter.

"Njutning" togs fram av hälsomyndigheterna i Sheffield.

Steve Slack, chef på stadens klinik för sexuell hälsa, var med och tog fram broschyren. Han försvarar broschyren och säger till Daily Mail att den snarare kommer att få elever att hålla på sig längre och få mer makt över sitt sexliv.

Publisert: