Familjerelationer

Häng på byxorna? Inte i skolan!

Av: 

Elin Bohman

RELATIONER

Stockholmsskolan förbjuder eleverna ha häng på byxorna och urringning

Häng på byxorna och urringning är inte okej klädsel för ungdomar.

Det är kontentan av det veckobrev som Östermalmsskolans elever fått hemskickat.

– Jättelöjligt. Det ska väl inte skolan bestämma, säger föräldern Erik Kvarnsmyr till aftonbladet.se.

Eleverna på Östermalmsskolan i Stockholm uppmanas att dra upp byxorna. I ett veckobrev som i förra veckan skickades hem till elever och föräldrar talade skolan om att man sedan i våras har infört en regel mot byxor med häng och tröjor med djupa urringningar.

– Det har bara varit positiv respons. Jag tror att barnen också tycker det är skönt med den här regeln, säger skolans rektor, Agneta Zetterström till tidningen Östermalmsnytt.

”Jättelöjligt”

Erik Kvarnsmyr, 27, styvpappa till Viktor Arvidsson, 8, tog dock inte emot beskedet om de nya klädreglerna med samma glädje.

– Jag tycker det är jättelöjligt. Det här är väl inget som skolan ska bestämma, de är väl inga modepoliser heller, säger han.

Eventuella överträdelser mot förbudet följs upp med ett samtal mellan skolan, eleven och dennes föräldrar.

– Jag skiter i det, klart Viktor får bära brallor med häng om han vill, säger Erik.

– Jag jobbar själv som lärare på en skola i Knivsta och där är det förbjudet att ha kläder med rasistiska symboler. Men brallor med häng är inte provocerande – eller så kanske det är det för lärare på Östermalmsskolan. Det är löjligt.

”Inte vidare hygieniskt”

Och enligt Östermalmsskolans rektor Agneta Zetterström kommer idén om det nya förbudet från skolans lärare.

– Många tycker inte att det ser trevligt ut med häng och det här är faktiskt barnens arbetsplats. Sen är det inte vidare hygieniskt heller, säger hon till Östermalmsnytt.

– Jag har själv haft häng på brallorna i femton år och jag har aldrig haft några problem med hygienen på grund av det, säger Erik Kvarnsmyr.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer