Sju meter från mål plockgodis!

RELATIONER

Ronny Olovsson: Rapport från pappafronten

Jag tittar inte på ”Expedition: Robinson” och alla deras infernaliska hinderbanor längre.

Jag går på Ica istället.

Det räcker.

Foto: Ronny och Lovisa.

Med en tvååring i vagnen blir snabbt vilken harmlös närbutik som helst till rena fälttävlan. Först går det hyfsat förbi alla chips, även läsken kan funka om man inte tvekar för mycket i valet av folköl. Barnmat och tutthyllan är som regel lugnt, sen kan man pusta ut vid tvättmedlet, jaga vidare förbi kyldiskarna och hoppas att hon inte ser glassen ifall man liksom screenar av henne där och med en mjuk handled vrickar i köttbullar, pommes och en påse frysta grönsaker.

Koreografin och kurvtagningen är lika analyserad och genomtänkt som Anja Pärsons andraåk.

Det flyter.

Lovisa fingrar förstrött på en påse tomater.

Pålägg, mjölk, men jag känner att det börjar strama i vaderna, jag vet att vi närmar oss det avgörande momentet, där dagens inhandling kan sluta i kaos och panik.

Vi har sju ynka meter kvar till kassan.

Men där, av alla sataniska ställen, där har Ica-handlaren – precis som alla andra handlare – valt att minera en hel vägg.

Med p l o c k g o d i s.

”Vi klarade det – ännu en gång”

Okej, jag hajar att det ska få alla sockerknarkande vuxna att spontanköpa, utveckla fetma och missbruk, men det utsätter oss småbarnsför­äldrar för en verklig prövning varje gång vi ska handla. Kan inte folkhälsoskäl kräva ändring?

Lovisa sneglar upp:

– Luktar godis, säger hon, och får syn på berget av kolorerad gelé. I en nanosekund är jag rädd för att hon ska ge hals. Få spelet. Vilja ha.

Jag tar sats och hoppas att farten ska göra synintrycket suddigt, tar en tvär högersväng in i kassan och Lovisa skrattar gott när hon nätt och jämnt undviker en whiplash.

Målgången är inte snygg, men vi klarade det. Ännu en gång...

Ronny Olovsson, gerillapappa och Aftonbladets sportchef

ARTIKELN HANDLAR OM