Fredrik Ljungberg

Kvinnor, kräv ögongodis NU!

Av: 

Mats Strandberg

RELATIONER

Krönikören Mats Strandberg om den svenska hunk-bristen

Tidningen Amelia har presenterat en lista på de svenska män som svenska kvinnor helst vill tillbringa en natt med. Etta ligger Fredrik Ljungberg. Så långt allt väl. Tvåa ligger Alexander Skarsgård, vilket också är ganska okej - även om han inte varit aktuell på ett bra tag.

Men sedan! Micke Persbrandt på tredje plats, vafalls? Vad är så sexigt med tanken på en högröd Micke Persbrandt stånkades och gruffandes ovanpå en? Sen kommer Rikard Wolff. Han är tydligen mest populär bland kvinnor över 50 med hög inkomst. Smäktande Edith Piaf-serenader på sängkanten kan Östermalmstanterna säkert klämma ur honom hela natten, men någon mazurka på sängkanten lär det knappast bli. Lasse Berghagen ligger på åttonde plats. Så många kvinnor vill alltså se den där blå kavajen ligga på sovrumsgolvet. Ernst Kirchsteiger är inte ensam om att vara ohyggligt imponerad av sitt utseende - han ligger på 14:e plats. Idol-Daniel, som har utstrålning och sex appeal som en knäckebrödsmacka – det vill säga noll – får också vara med. Likaså Jocke Berg. Och BJÖRN RANELID! Eeeeeew.

Är det här alltså män som platsar på listan över det allra sexigaste som Sverige har att erbjuda? Ursäkta, kan någon numret till SAS i huvudet? Jag måste nog emigrera nu.

Vad är det med kvinnor? Varför nöjer ni er med så lite? Lär av männen. Tror ni att Babben Larsson skulle hamna på Slitz lista bara för att hon är rolig? Eller att Café skulle tigga Cyndee Peters om att vika ut sig bara för att det är så himla sexigt med fin sångröst? Ni måste lära er att ställa lite krav! Så här kan vi ju inte ha det! Kom igen, kvinnor kan!

Sverige är ett u-land på hunkfronten. Såpor som "Vita lögner" och "Skilda världar" gjordes i första hand för en kvinnlig publik, så där vimlade det av snygga män som just Alexander Skarsgård. Men nu är såpan död och svenska storfilmer görs allt som oftast av medelålderskrisande manliga regissörer som helst av allt vill se Björn Kjellman spela deras alter ego. Det är därför begåvade men inte särskilt snygga Björn lätt som en plätt får himlastormande sex med den unga barnvakten eller sin skitsnygga tonårsförälskelse när de återförenas på Klassfesten medan hans tråkiga fru är hemma och tar hand om barnen.

Det är så himla ofräscht.

Mitt ex är en otroligt begåvad skådis men har sållats bort flera gånger med motiveringen att han tyvärr är alldeles för snygg. Varför känner sig svenska män så hotade av snygga män? Varför ska svenska kvinnor och bögar förvägras ögongodis? Varför har vi ingen svensk Jude Law? Det kan ju omöjligt vara så att alla som går ut Scenskolan är små klonade Peter Haber, Rolf Lassgård och Reine Brynolfsson - begåvade skådisar visserligen, men knappast det stoff som drömmar om utbytande av kroppsvätskor vävs av.

Vi måste göra gemensam sak av den här kampen, ställa oss sida vid sida på barrikaderna. Bögarna försöker men vi är för få, vi behöver er kvinnor! Ropen skalla, hunkar åt alla!

Hjälp Mats Stranberg och andra att hitta svenska hunkar.

Mats Strandberg (sondag@aftonbladet.se)

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Ljungberg

Alexander Skarsgård

Mikael Persbrandt

Rikard Wolff