”Vi blev ihop igen - via nätet”

RELATIONER

Här är paren som googlade ungdomskärleken igen

1 av 2 | Foto: Glömde aldrig. Birgit Hansen kunde inte glömma sin förälskelse sedan ungdomen, Ingjald Forsén. I dag är de ett par igen.

"Vad gör du nuförtiden, varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för länge sedan vi sågs!"

Det är inte bara Tomas Ledin som fantiserar om sina ex.

Aftonbladet träffade Lisa och Christer och Birgit och Ingjald, som googlade varandra och blev kära på nytt efter många år.

Mer än hälften av deltagarna i aftonbladet.se:s enkät drömmer fortfarande om sina kärlekar från förr. En stor del har också googlat sina ex på nätet. Internet har gjort att chanserna för att hitta gamla flammor blivit större.

- Jag tycker absolut att man ska söka rätt på sin gamla kärlek om man känner så, om inte annat så för att få ett avslut. Fast det är ju kanske inte samma person som det var på den tiden, säger Eva Rusz, psykolog.

Lättare med mail

Känns det lite kusligt att kontakta någon efter tio år kan det vara bra att slänga iväg ett mejl eller sms. Håll det neutralt tills du vet hur läget ser ut, råder Eva Ruzs.

- Man kan skriva något i stil med: "Hej, åren har gått men jag har tänkt mycket på dig. Jag har funderat på var som hände med dig och vad du gör nu. Skulle vara kul att träffas och fika och prata."

Kan handla om en flykt

Om du redan är i en relation och tankarna på exet ändå gnager är det dags att ta sig en dubbel funderare.

- Känner du att du skulle vilja ha något mer än en ytlig kontakt tror jag det är viktigt att utreda för sig själv om det handlar om en flykt från den relationen man är i, säger Eva Rusz.

- I så fall är det bättre att fundera: hur kan jag förbättra förhållandet jag har?

Hon betonar dock att så länge det bara rör sig om nyfikenhet är det inget man behöver ha dåligt samvete över.

- Det behöver ju inte vara något sexuellt, säger hon.

Här kan du börja leta

Läs mer

Sara Milstead