”Jag skrev hans namn på mina gymnastikskor”

RELATIONER

Eva berättar om sin första kärlek

Eva Rusz säger: Nu finns jag här!

Moderator säger: Då sätter vi igång! Tänk på att bara skicka varje fråga en gång.

Hej Eva! Min sk särbo sa till mig i ett bakrus( mycket vin på kvällen) att han äslskade mig. Jag provocerade inte fram det Utan han sa det efters ett samtal att han är så dldålig på att visa sina känslor. Nu vet jag inte om jag ksa tro honom eller om han mins vad han sa. Vågar inte fråga igen. Var för kunde han bara säga det efter alkoholintag. Han har vädligt svårt att visa sina känslor. 'Vill absolut inte hålla handen på stan. Eller ens säga att han tycker om mig. Vad ska jag tro. säger:

Eva Rusz säger: En del personer har svårt att uttrycka sina känslor. Välj att tro på honom och säg till honom" Älskling vad lycklig jag blev då du sa att du älskade mig sist"! Förstärk hans beteenden genom att visa att du minns och att du gillade det han sa och att han vågade!

Sanna säger: jag är tillsammans med en kille som har två barn och jag har själv ett barn, vi bor inte ihop än, men jag har väldigt svårt för hans barn och vet inte egentligen varför. Vad ska jag göra för att känna att vi alla är en familj.

Eva Rusz säger: Förösk ta tid på er och lär känna hans barn ordentligt. Ibland kan en massa förutfättade meningar osv om andras barn spöka. Visa en vilja och intresse, samtala med dem och hör hur de tänker om Er/dig, vad de gillar osv. Om ni skall fortsätta leva tillsammans så måste man liksom jobba sig igenom den "muren"

ASBAD säger: Stackars Bengtzing :'( hur tror du att det känns för henne?

Eva Rusz säger: Förstår inte vad du menar?

Mysan säger: Hej!Klarar jag av/borde jag träffa expojkvännen sen det tog slut för 3 v sedan? När är man redo?(höll 9 månader)Har djupa känslor kvar för varandra,men ingen framtid.Var helt förkrossad!Nu känns det bättre och då funderar jag på att ses.Är det ett misstag o när kan man ses igen?Tack!

Eva Rusz säger: Svårt att råda, försök följa din egen känsla, det låter som det kanske är för tidigt. Ett annat alternativ är att skriva mail och söka få svar på vissa frågor man kanske fortfarande upplever är outredda?

linnea säger: vem var din första kärlek hälsningar linnea

Eva Rusz säger: Min första kärlek var en kille som ackompanjerade mig på piano då jag själv spelade fiol. Jag var 12 år gammal och dökär! Han hette Robert och det skrev jag på mina gympaskor med stora bokstäver. Jag var kär i flera år men visade det aldrig för honom!!!

Stefan säger: Hej Eva! Jag är kär i två tjejer. En destruktiv och en jättesnäll men inte lika snygg tjej. Hur ska jag göra?

Eva Rusz säger: Destruktiva personer gör en bara illa. ta den andra i såna fall, utseenden är en fråga om tycke och smak hon är säkert en vacker tjej fast du inte kan se det just nu! "Skönheten sitter i betraktarens ögon" Jag tycket min man vid första blicken såg ut som MR Bean, men efter flera års umgänge gör han det inte alls (möjligen då jag är arg på honom),Våra syn på den andre präglas alltså av vår förväntan!

Anna säger: Hej Eva! Jag är en tjej på 24 år. Jag träffade en kille för 4 mån. sedan, han flyttade in hos mig i stort sett första dagen och allt var toppen, vi umgås 24/7. Men nu har vi kommit i en svacka i sexlivet, eller rättare sagt HAN är inte så intresserad av det längre. Känns lite trist att det har blivit så här redan efter så kort tid. Det känns som att ju mer jag vill desto mindre får jag men det är ju bara för att jag tycker om honom så mkt. Ska jag bara låta det vara? För övrigt funkar allt annat så vi känns mer som bästisar som kramas och myser. Har du nåt tips?

Eva Rusz säger: Vänta och se. Ibland kan olika tankar komma in och därmed påverka sexlivet och förväntan på det. jag tycker du skall samtala med honom om detta. utan att anklaga .

säger: Hej, det är så att min pojkvän är rätt så bra kompis med sitt ex. Men hon verkar inte gilla mig därför hon har ljugit för mig om att min pojkvän fortfarande tycker om henne och hon snackar skit bakom min rygg om mig, vill liksom förstöra för oss, men han verkar inte bry sig om det, utan fortfarande är kompis med henne. Jag känner mig ledsen och besviken, men han blir bara sur när jag pratar om det. Vad ska jag göra?

Eva Rusz säger: Om din kille inte påverkas så är det bra för det viktiga är att ni fortsätter vara tillsammans, Du kan därmeot påpeka om du nästa gång hör från en "säker källa" vad du hört och säga till honom att du i såna fall vill meddela henne vad du tänker och tycker eller att han får göra det. Annars tycker jag du skall försöka släppa detta. Hon bara svartsjuk och det bästa sättet är att låtsas att du varken hör eller ser vad hon håller på med!

Chat! säger: Så hur många tror du bedrar sina partners nere i Tyskland under denna månad?

Eva Rusz säger: Ingen aning jag hoppas det inte är så många! eller ingen alls!

micke säger: tycker du att man ska ta tillbaka hon eller han om han eller hon varit otrogen

Eva Rusz säger: ja om man kan förlåta till 100 % men också får tillfälle att tala ut och "klart" om det tillsammans. Ofta behöver man ventilera vad det kan ha varit som gjorde att det blev som det blev osv. Det kan hända i olika situationer i livet och det viktigaste är om det kan bli en vändpunkt somman på sikt kan dra nytta av i relationen, Ny kunskap omdina och mina behov och sätt att tackla dem på osv! det brukar gå om man vill! Om man däremot, dessvärre skulle råka ut för ngn som är notoriskt otrogen så bör man droppa denna person och se sig om efter ngn annan. För då är det ett varaktigt mönster och ett drag i dennes personlighet.

mona säger: Jag har aldrig haft en kärleksrelation och är 38 år gammal. Jag längtar efter att bilda familj men finner ingen partner. Vad har du för råd att ge?

Eva Rusz säger: Jag tror du i såna fall skulle söka en terapeut för att få hjälp att förstå och öva dig i hur kan du kan göra för att öppna upp dig själv för andra. det är verkligen inte alls försent, om du har motivation och vill investera i dig själv ett tag framöver så har du allt att vinna på detta!

Moderator säger: Här kommer ännu en fråga om Magnus Hedman, som alltså uppges ha lämnat flickvännen Linda Bengtzing och gått tillbaka till ex-hustrun Magdalena Graaf.

Hallå! säger: Hur tycker du om triangeldramat mellan dom?? /Johan

Eva Rusz säger: Om det stämmer som det står så är det jobbigt för alla inblandade. Magnus har ju gått ut med att han är skild och då har givetvis den kvinnan han mött utgått ifrån att han verkligen är det och inte bara "pausar". Mitt råd är att man oftast skall vänta lite att t,ex dejta en nysklid person, särskilt då deras relation som den framställts i media varit gungig under en längre tid. Gungigheten är en ambivalens och så länge den inte är löst riskerar nya partners att drabbas av "återfall" som du beskriver skall ha skett?

Lena säger: min man och jag har nyligen skilt oss efter 9 år, och vi har 3 små barn, och han har träffat en ny, det är en som vi har umgåtts med så det hela känns jobbigt, jag vet att mina barn inte vill vara hos henne då det är hans vecka med barnen han lyssnar inte på vad barnen vill utan det är hans vilja som räknas, vad ska man göra så att han lyssnar och förstår, kan tillägga att det är mycket alkohol med bilden med hans nya tjej

Eva Rusz säger: Kanske koppla in familjerådgivingen några samtal så du och din exman får reda ut hur umgänget skall se ut, hur ni skall tackla att barnen som antagligen är ganska unga skall orka med att Ni har delat på Er. Ibland kan det faktiskt vara bättre under en öevrgångstid att låta barnen bo kvar hemma och pappan kommer och hälsar på. Det blir ofta så väldigt stora omkast för barnen och man behöver lyssna på dem och vänta in dem innan de är benägna att bo på två olika ställen eller att acceptera att pappa (eller mamman) har en ny partner som de måst lära känna osv.

tnt säger: hej jag är 38 år och har levt med samma kvinna i 21 år! Vi har varit gifta i 19 år och vårat sexliv har lidit en långsam och utdragen död! Vi sover hellre och det börjar kännas som om jag är med min "syster" eller kompis när det blir någon form av fysisk kontakt! Jag älskar min fru men känner ingen sexuell dragning till henne längre! Jag har börjat titta på kontaktsidor men vill inte lämna min fru! Vad ska jag göra? DESPERAT snart

Eva Rusz säger: Först får jag ändå gratulera till att ni hållit ihop såpass länge sen ni var unga! Självklart kommer man in i dalar med varandra. tala med henne, hör medhenne om hon känner samma sak. Fundera om ni tillsammans kan hitta på nya saker att förgylla sexlivet med?

Frida säger: Jag har varit tsm med min pojkvän i snart 20 månader, men bara träffat hans föräldrar en gång.. Skäms han för mig?

Eva Rusz säger: Fråga honom hur han tänker! det är det allra bästa!

Vick säger: Hej Eva! Jag har ett jätteproblem med min syster. Vi är totalt olika i allt. Hon måste stå i centrum, annars blir hon sur. Jag ser mig själv som en del av en grupp där alla är jämlika. Jag har relation till andra människor i vardagen s.a.s. Hon ska analysera allt och alla och vill gärna vara Bror Duktig i andras liv och komma med råd, medan hon själv har stora problem med relationer och ekonomi som jag anser att hon inte tar itu med. Hon anklagar våra föräldrar för en dålig uppväxt. Jag har lagt det bakom mig och utgår från att de gjorde det bästa de kunde just då. Osv, osv. Vi ryker ihop näs

Eva Rusz säger: Syskonkärlek är svår att hantera eftersom den innehåller starka känslor sen barndomen,. Ett syskon är ju den tredje personen man binder sig till efter föräldrarna. Låt henne hållla på som hon gör. Säg vad du tycker men låt henne göra sina misstag. det är tufft att uppleva och tita på men om hon är vuxen så får du släppa taget till en del!

säger: Hej Eva skulle behövt ett akut svar! det är så att min mor håller på att inleda ett alkohol missbruk och våre relation föräsmras för var dag som går! hjälp mig!

Eva Rusz säger: tala med henne, ta hjälp av ngn annan om det intefunkar. Stå på dig, berätta att/om du ser henne ljugaför sig själv osv. ge inte upp, stå på dig!

Moderator säger: Det är jättemånga som vill chatta, men nu måste vi ta sista frågan!

säger: Hej, jag undrar vad jag ska göra för att bättre kunna reda ut bråk med min pojkvän. Som det är nu blir både så himla arga och hotar med att göra slut varje gång vi bråkar. Vi beter oss jättebarnsligt. Har du nåt knep om hur man bråkar på ett bra sätt?

Eva Rusz säger: Kom överens om att ävenom ngn av er gör slut så får ni inte ta det på allvar. Inför ett "röttkort" dvs utvisning, ta en promenad runt kvarteret, andas lugnt, ut och spring etc. Skriv ner alla tankar du får och vänta att fortsätta tala tills ni känner er mer lugna. Övning ger färdighet!

Moderator säger: Stort tack till Eva! Det var jättemånga som ville chatta i dag och alla fick tyvärr inte svar på sina frågor. Försök igen nästa vecka!

Eva Rusz säger: tack alla som chattat och velat chatta! jag önskar er alla en skön midsommarhleg, ut i friska luften och plocka sju blomster om niär singlar! det kommer att ordna sig för er alla! jag lovar! Storkram Eva