Relationer

Följ stjärnorna - klipp dig kort

RELATIONER

Glöm dina nojor - alla passar i nya trendfrisyren

Skådespelerskan Halle Berry har varit kortklippt länge. Modellen Eva Herzigova och pageklippta Britney Spears har nyligen följt efter.

Helt rätt, enligt frisören Johan Hellström.

När stora stjärnor ändrar klädstil eller frisyr startar det ofta en trend.

- Internationella stjärnor går oftast före i modet. Cameron Diaz, Halle Berry och Eva Herzigova är exempel just när det gäller kort hår. Vi har inte sett det så mycket i Sverige än men det kommer, säger Johan Hellström, frisör och vd för Björn Axén Institute.

Enligt honom är de långa släta frisyrerna nu på väg bort.

I stället är det kortare frisyrer, gärna med lite ojämn punkig klippning, som gäller i vår och sommar.

Spara längderna

- Det ska dessutom gärna vara kontraster i frisyren, som att man har kvar några lite längre partier i ett i kortklippt hår, säger Johan Hellström.

Att be frisören om en kort frisyr behöver alltså inte längre innebära att man får en snaggning av hela huvudet. I alla fall inte på frisörspråk.

- En kort frisyr kan exempelvis vara kort i nacken och på hjässan samtidigt som man sparar längder på sidorna. Det finns nya vägar att bli korthårig även för den som inte riktigt vågar klippa hela håret kort, säger Johan Hellström.

Och för dig som alltid trott att du inte klär i kort hår är det dags att tänka om.

- Samma frisyr funkar inte på alla, men det finns så många sätt att bli korthårig så det stämmer inte alls att vissa inte passar i kort hår, säger Johan Hellström.

Karolina Vikingsson

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer