Pailjottdamerna möter hårt motstånd

RELATIONER

Nu tar kommunen strid - vill inte rulla damernas hår

Bromölla

Bromölla kommun ger sig inte. Att få håret rullat ingår inte i skälig levnadsnivå, anser kommunen och ber kammarrätten att riva upp länsrättens dom som ger tre äldre damer rätt att få håret rullat av personal inom äldreomsorgen.

”Dagens moderna hårvård ger många olika möjligheter att både klippa/forma och preparera håret, så att det utan hårrullning vid varje dusch ser presentabelt ut”, skriver kommunen i sitt överklagande enligt Kristianstadsbladet.

Kvinnorna vill att personalen ska rulla håret på papiljotter när de har duschat, men fick avslag av socialförvaltningen i Bromölla i februari. Socialförvaltningen ansåg att kommunen inte har skyldighet att erbjuda skönhetsvård och kvinnorna uppmanades att vända sig till en frisersalong.

Då vände kvinnorna sig till länsrätten i Skåne och fick rätt. Om någon sedan tidigare haft för vana att rulla håret efter att ha duschat ingår det i en skälig levnadsnivå att få håret rullat av hemtjänstpersonal eller på äldreboendet, resonerade domstolens jurister.

Nu blir fallet en fråga för kammarrätten i Göteborg.

Tidigare på aftonbladet.se:

TT