Barnförbjudet snack – på mammaforum

RELATIONER

Svenska Familjeliv.se: ”Det ska vara högt i tak”

Foto: ”Enda gången jag får blommor av min man är som tack för analsex,” skriver signaturen BigBadMummy. Det skulle vara blöjsnack och bebisprat. Men nu har brittiska Mumsnet fått problem med att många diskussioner bli för ”obscena”. Bland annat har en forumtråd om analsex censurerats. Men nya startas hela tiden.

Det skulle handla om barn. Men blev snarare barnförbjudet.

Så när snacket på engelska Mumsnet började handla för mycket om analsex, lät sajten censurera vissa diskussioner.

– Vi vill gärna att våra medlemmar diskuterar sex och samlevnad. Det ska vara högt i tak, säger Ylva Hvarfner på svenska Familjeliv.se.

Det har mest handlat om vardagsliv, babynamn, potträning och matrecept på Mumsnet.

Men i början av året började det dyka upp diskussioner av mer barnförbjuden karaktär.

Bland annat startades en tråd om ”analsex på fredagkväll”.

– Ärligt talat, vad hände med analsex-tråden från i onsdags? Den försvann mystiskt, skrev signaturen BigBadMummy några dagar senare.

Censur på sajten

Förklaringen var att redaktörerna på Mumsnet gått in och censurerat.

– Inlägg som är över gränsen tas bort. Vi har inget filter men vi har en funktion där vem som helst kan rapportera och vi tar sedan bort sådant som är obscent, säger Justine Roberts, en av Mumsnets grundare till tidningen Daily Mail.

De frispråkiga sexdiskussionerna ska ha lockat till sig en växande manlig publik.

Och enligt uppgifter i Daily Mail har många medlemmar blivit så chockade och upprörda över vilka ämnen som avhandlats så de hotat att lämna sajten, som idag har omkring 850 000 medlemmar.

”Det ska vara högt i tak”

Svenska sajten Familjeliv.se har enligt egen uppgift 420 000 unika besökare i veckan och närmare 30 000 inlägg i sina forum varje dag.

Reglerna säger att kontaktannonser, sexuella inviter och länkar till sajter med pornografiskt innehåll inte är tillåtna.

– Men det ska vara högt i tak, vi underviker att censurera om möjligt. Men foruminlägg som väcker kraftig anstöt och därför anmäls av många plockas bort, säger Ylva Hvarfner, vd för Familjeliv.

Enligt henne händer det väldigt sällan att de griper in och raderar inlägg eller diskussioner.

ARTIKELN HANDLAR OM