”Är det farligt att ha sex i en sjö?”

RELATIONER

Sexologen Ulf Wideström svarade på läsarnas frågor om sommarsex

Ulf Wideström säger: Nu är jag på plats för att försöka svara på era frågor.

Jennyn säger: Hej! Många har problemet med att ens partner "går" för fort, jag har det motsatta, kan man göra något åt det, menar kan jag göra något så att det inte tar den lååånga tid det tar?!

  Ulf Wideström säger: Det bästa du kan göra är att först göra dig mer bekant med vilken sorts beröringar som funkar för dig när du stimulerar dig själv. Därefter ska du steg för steg visa din parter vad det är du behöver. Det är den här formen av förtrolighet som gör att ni blir mer och mer samspelta.

emil säger: Hej. Män kan få impotens. Finns det nån motsvarighet för tjejer?

Ulf Wideström säger: Med impotens brukar man mena erektionsproblem. Den närmaste motsvarigheten för tjejer till detta är bristande lubrikation, dvs fuktighet i slidan. Något som medför att ett samlag kan bli plågsamt.

Jonna säger: Varför är det så att dom flesta av oss känner starkare sexuell lust under sommarhalvåret?

Ulf Wideström säger: Det finns ingen enskild orsak att peka på. Men en rad omständigheter att nämna. Att förklara detta enbart med en förhöjning av vissa hormonnivåer är säkerligen inte tillräckligt. Förmodligen är det så att många människor känner sig mer tillfreds både med sig själva och tillvaron i övrigt just sommartid. Livet är kanske lite lättare då, så där i största allmänhet. Något som förvisso leder till ökad sexlust.

Horny säger: Hej! Jag och min pojkvän undrar om det finns p piller alternativt p spruta för män ute på marknaden ännu?

Ulf Wideström säger: Nej, sådana preparat befinner sig fortfarande på försöksstadiet.

Christoz säger: Gör det ont för killen första gången också?

  Ulf Wideström säger: Nej. Och det är heller inte så att det gör onte för alla tjejer heller. I synnerhet inte för de tjejer som långt innan vidgat öppningen i slidmynningens mödomshinna genom att undan för undan tänja ut den med fingrarna. Något som rekommenderas, och som har många fördelar utöver att undvika smärta vid första samlaget.

Ullis säger: Min man är den lite oromantiske typen, har du något tips som kan få honom att vilja oftare..få honom riktigt het?

  Ulf Wideström säger: Det överlägset bästa sättet att tända en man är att kvinnan frikostigt bjuder på sin egen kåthet. I de fall då det visar sig att det finns en mer bestående och djupgående lustskillnad är bästa hjälpen att vända sig till en sexolog som kan hjälpa till med att hos båda två hitta och utveckla just det som för dem är lockande. Här finns det inga som helst generella riktlinjer att följa.

Ginger säger: Vilken är medelåldern för när svenskarna förlorar sin oskuld?

  Ulf Wideström säger: Jag kommer inte ihåg detta på rak arm. Nånting kring 16.5 och 17 år.

säger: Hur vanligt är det egentligen med sexleksaker. vet ingen som verkligen äger något (de har iallafall inte berättat något)

   Ulf Wideström säger: Det finns det ingen som vet. Allt man kan säga om detta är att det blir allt vanligare. Och att det är sällan folk berättar om saken på kafferasten.

LenaH säger: Hej! Jag undrar om det är farligt om man har sex i vattnet(sjön) jag tänker i första hand på bakterier osv.? "Trevlig sommar"

  Ulf Wideström säger: Nej inte alls.

Jonna säger: Efter att jag och min pojkvän haft sex ofta så sa han att han fick väldigt ont i sin penis och hade detta i flera dagar vad kan detta bero på?

  Ulf Wideström säger: Smärtor, lite då och då i könsorganen uppträder hos både kvinnor och män. Vad det beror på går inte att veta och är heller inget att bekymra sig över om det händer tillfälligt.

ulf_35 säger: Hur ska man lyckas få till ett sexliv med fyra ungar runt omkring och boende i en husvagn hela sommaren, något tips?

Ulf Wideström Dela upp semestern i en period med ungarna och en utan. Det mår ungarna bäst av. I synnerhet som det ökar sannolikheten för att de har sina föräldrar kvar som familjemedlemmar under resten av året och under åren framöver.

Moderator säger: Då var det dags för den sista frågan:

patetisk säger: Hej, har du nåt tips på hur man ändrar sig och slutar beta av tjejer som strumpor? Jag vill ha ett fast förhållande och jag vill kunna ha känslor för tjejer, det här gör mig inte lycklig men jag vet inte vad jag ska göra förutom det här.

  Ulf Wideström säger: Fortsätt som du hållit på tills dess att du lessnar på allvar, dvs inte orkar längre. De "rätta känslorna" kan inte frammanas. Det är helt enkelt ödet som reglerar den här saken. Så spännande och grymt är det. Helt enkelt. Tack för en mysig pratstund. Du hittar mer om sex på min hemsida: www.sexradgivning.se