Prinsessan Madeleine är männens drömkvinna

avEmma Fagerberg

RELATIONER

Hon har krönts till drottning av de svenska männen – prinsessan Madeleine är drömkvinnan.

Och priset som manligaste man går till... Hockeylegenden Börje Salming.

Foto: JONAS BILBERG

Isabella Scorupco och Tina Nordström var nära att toppa männens lista över drömkvinnorna i den omfattande undersökningen "Viagrarapporten 2010. Svenska män om sex, hälsa och kvinnor".

Men de fick nöja sig med en andra- respektive tredjeplats. Madeleine gick inte att rå på.

– Madeleine representerar ett ungt, sunt kvinnoideal. Hon är lite kurvig och ler ofta, vilket signalerar vänlighet, kommenterar Eva Rusz, psykolog och relationsexpert, männens val.

Naturliga kvinnor

Hon konstaterar att samtliga kvinnor på männens tio-i-topplista över vilken känd svensk kvinna de helst skulle vilja gifta sig med, eller ha en lång relation med, är naturliga och normalviktiga kvinnor.

– Det är sådana här tjejer killarna vill ha, sluta späka er! Utplåna inte dig själv och tro att det är det enda sättet du duger på.

Börje Salming manligast

Eva Rusz förvånas inte över att männen valt Börje Salming som den manligaste mannen, med Magnus Samuelsson och Dolph Lundgren hack i häl.

– Det är klockrent evolutionärt. Vi går fortfarande på biologiska aspekter som den moderna människan inte kan tvätta bort.

Hon menar att männen väljer dem med kraftiga käkpartier och axlar eftersom det signalerar trygghet. Och trygghet är överlägset den egenskap som männen i undersökningen ansåg är den manligaste.

Novus Opinion har på uppdrag av Pfizer intervjuat 2112 svenska män mellan 20 till 80 år.

Manligaste kändisar

1. Börje Salming

2. Magnus Samuelsson

3. Dolph Lundgren

4. Mikael Persbrandt

5. Matte Carlsson

6. Jan Guillou

7. Sven Wollter

8. Fredrik Reinfeldt

9. Robert Aschberg

10. Leif GW Persson