”Ovanligt många skaffar barn 2010”

Publicerad:
Uppdaterad:

00-talet är över och vi väntar med spänning på vad 2010 har att erbjuda.

Träffar du din livspartner, kommer du att bilda familj, håller förhållandet eller fortsätter livet som singel?

Här får du ett stort kärleksastro för hela 2010.

Familj, trygghet, framtid, gemenskap. 2010 handlar om relationer och samhörighet, om solidaritet och lojalitet. Att bevara och stärka individens rätt i samhället och att se till att så många som möjligt har jobb och vettig bostad blir det som diskuteras vid fikaborden och i vardagsrummen. Olyckligtvis blir 2010 en smula kluvet, medan vanligt folk vill ha trygghet och vardag går människorna i maktens korridorer åt ett helt annat håll. I politiken satsas det på djärva mål, tuffa åtgärder och äventyrliga strategier.

På vädersidan ser sommaren ut att bli fin men i övrigt är 2010 ett instabilt år. Det är osäkert vad det blir mycket av, men mycket blir det. De extremväder som vi har sett de sista åren får vi troligen se betydligt mer av nu.

Kulturen drar åt det andliga. Både film och litteratur kommer att fokusera på människans inre, och på filosofiska och andliga frågor. Det här kommer förstås inte att synas tydligt förrän mot slutet av året.

För den som är intresserad av sport kan 2010 bli ett ganska festligt år. Särskilt under första halvåret får vi njuta av hjältedåd och enorma prestationer på många områden. Det är tyvärr inte troligt att Sverige tillhör de länder som gör bäst ifrån sig.

På det personliga planet är det kärleken som kräver mest utrymme. Det blir ljusa tider för dejtingsajter och liknande, för ensamhet är inte modellen detta år. Det blir i allra högsta grad på modet att bilda par och förmodligen blir det också ovanligt många som satsar på att skaffa barn. Även husdjur blir extra populära, i synnerhet hundar. Utgångspunkten blir att ett lyckligt kärleksliv bottnar i trygghet och gemenskap, så det kommer att handla mindre om sex och flirt och mer om familjevärderingar och fungerande vardag.Vill du veta allt om 2010? Prenumerera på Plus och få ditt horoskop.

Hanna Vennberg
& Tor Tolander

Publicerad: